Tüketicinin Azmi Tekeli Kırdı! - Son Dakika
Güncel

Tüketicinin Azmi Tekeli Kırdı!

Tüketicinin Azmi Tekeli Kırdı!

TBMM gündemine dahi konu olan Şanlıurfa'daki 'Otogaz Fiyat Tekeli'nde rüzgar tüketiciden yana esmeye başladı.

04.10.2016 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son bir ay içerisinde tüketicinin sosyal medyada gösterdiği tepki sonucu Otogaz istasyonlarındaki fiyat tekeli kırıldı. İlk indirimli fiyat 2 lira 25 kuruştu. Gün içerisinde indirimli fiyatlar peş peşe geldi. Akşama doğru 1 lira 89 kuruşa kadar indirim yapan oldu.
Türkiye'de en yüksek fiyatta otogaz satışlarının yapıldığı Şanlıurfa'da tüketicilerin günlerdir gösterdiği tepki nihayet karşılık buldu. Konunun önce sosyal medyada ardından basında yer almasıyla dile getirilen yüksek fiyatlı otogaz dün itibariyle diğer iller gibi indirimli satılmaya başlandı. Dün ilk indirimi 2 lira 25 kuruşla Bozan Sarı ve Oğulları Petrol Ofisi yaptı. Ardından gün boyu indirimli fiyatlar paylaşıldı. Akşama doğru en düşük otogaz fiyatı ŞUTİM'in karşısındaki Aytemiz Akaryakıt İstasyonu'ndan geldi. Firma otogaz fiyatını 1 lira 89 kuruşa düşürdü. Dün ilk indirimli fiyat haberi Eyyübiye Hastanesi karşısında bulunan Bozan Sarı ve Oğulları Petrol Ofisi'nden geldi. Petrol ofisi 'Urfa halkının sesine biz kulak verdik' yazılı pankart asarak otogaz satışının 2 lira 25 kuruş olduğunu duyurdu. Sonra indirim haberleri peş peşe geldi.

YILMAZTEKİN TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla indirimi kendisinin sağladığını belirtti. Twitter hesabından görüşmeler neticesinde otogaz fiyatlarının makul seviyeye indiğini aktaran Yılmaztekin, "Bozan Sarı Petrolcülük ve Petrol Ofisi yetkilileriyle görüşmelerimiz neticesinde fiyatı makule çektik.Urfalı hemşehrilerime hayırlı olsun. Malum olduğu üzere Urfa'da Türkiye Fiyatlarının üstünde olan LPG fiyatlarını en uygun seviyeye indirdik. Görüşmelerimiz neticesinde bizleri Petrol Ofisi yetkililerine, bayilere teşekkür ederiz.Burada desteğini esirgemeyen Enerji Bakanlığı bürokratlarına teşekkürü borç bilirim. Ak Parti olarak biz; başta Sn. Bakanımız Faruk Çelik ve tüm milletvekillerinizle Urfa'mız ile alakalı her konuda halkımızın menfaatine olan her iş için çaba sarf etmenin boynumuzun borcu olduğunu biliyoruz ve bu şekilde hareket temel ilkemizdir. Memleketimize ve Urfalı hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

GÜN İÇERİSİNDE İNDİRİMLER PEŞ PEŞE GELDİ
Akçakale'de ise ucuz otogazın adresi sahibi AK Parti Milletvekili Halil Özcan'ın yakını olan Özcan Petrol oldu. Özcan Petrol'e gidenler 1 lira 99 kuruştan otogaz aldı. Gün içerisinde Tahir Coşandal'ın sahibi olduğu Coşandal Akaryakıt İstasyonu ise otogazı 2 lira 15 kuruşa indirdi. Coşandal geçen yıl da indirim yapmış baskılar üzerine ertesi gün fiyatı tekrar yükseltmişti. En büyük indirim haberi ŞUTİM karşısı Aytemiz Akaryakıt İstasyonu'ndan geldi. Aytemiz otogaz fiyatını 1 lira 89 kuruşa indirdiğini açıkladı.
Müjdeli haber sosyal medya üzerinden paylaşılırken, diğer otogaz şirketlerinin de indirime gitmesi bekleniyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tüketicinin Azmi Tekeli Kırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement