TÜKODER'den Ramazan Uyarıları - Son Dakika
Yerel

TÜKODER'den Ramazan Uyarıları

TÜKODER\'den Ramazan Uyarıları

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, Ramazan ayını fırsat bilerek bazı kuru bakliyat, gıda ve sebzelerde anormal fiyat artışlar yaşandığını öne sürerek, Ramazan fırsatçılarının gerçek esnafa da zarar verdiğini söyledi.

24.06.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, Ramazan ayını fırsat bilerek bazı kuru bakliyat, gıda ve sebzelerde anormal fiyat artışlar yaşandığını öne sürerek, Ramazan fırsatçılarının gerçek esnafa da zarar verdiğini söyledi.

Hiç kimsenin girdilerin artışı ya da kuraklık gibi lafların arkasına saklanıp tüketimin arttığı Ramazan ayında zam yarışına girmemesi gerektiğini belirten Özalp, "Sadece Ramazan ayında mı girdiler artmaktadır veya kuraklık bu ayda mı olmaktadır?" diye sordu. Ramazan fırsatçılarına karşı tüketicilerin çok dikkatli ve uyanık olması gerektiğini vurgulayan Özalp, "Tüketicilerimiz dikkatli olurken denetim görevi olan kurumların da her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da gerekli tedbirleri alacaklarından asla kuşkumuz yok" dedi.

Öncelikle tüketicilerin sağlıklı, kaliteli, ucuz ve güvenilir gıda almalarını isteyen Özalp, "Tüketicilerimizin Ramazan ayı münasebetiyle, gıda satın alırken etiketsiz ve ambalajsız ürün satın almamalarını; et ve et ürünlerinin sağlık kontrolünün yapıldığına ilişkin damgalı olmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Ramazan alışverişlerinin aç, yorgun ve uykusuzken, çok sıcak saatlerde, kalabalıklarda, sinirli ve stresli iken, asla alışveriş yapılmaması gerektiğini ifade eden Özalp, "Tüketicilerimiz mutlaka alışveriş listesi yapmalı, planlı ve bilinçli alışveriş yapmalıdırlar. Ramazan ayı rahmet ve ibadet ayıdır. Bu nedenle israftan kaçınmak gerekir. İsraftan kaçınmak bütçemize de katkı sağlayacaktır. Ramazan ayında yaptığımız alışverişlerde kredi kartı kullanımının oldukça arttığını söyleyebiliriz. Ramazan ayında daha çok gıda tüketimi yapıldığından bazı firmalar cazip kampanya ve reklamlarla tüketiciyi alışverişe ve tüketime yönlendirmektedir. Bu nedenle kredi kartlarına yüklenildiğini bunun da bütçemizi zorlayacağını unutmayalım" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜKODER'den Ramazan Uyarıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement