TÜKODER'in Adının Kullanılarak Dolandırıcılık Yapıldığı İddiası - Son Dakika
Güncel

TÜKODER'in Adının Kullanılarak Dolandırıcılık Yapıldığı İddiası

TÜKODER\'in Adının Kullanılarak Dolandırıcılık Yapıldığı İddiası

TÜKODER İzmir Şube Başkanı Tonguç: "Derneğimiz asla ücretli danışmanlık hizmeti vermemektedir.

18.02.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, derneğin ücretli danışmanlık hizmeti vermediğini belirterek, "TÜKODER'den aradığını ve ücret karşılığı danışmanlık hizmeti vereceğini söyleyen kişilere itibar etmeyin" uyarısında bulundu.

Tonguç, derneğin İzmir Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, özellikle mesafeli satışların artmasının ardından TÜKODER adını kullanan bazı kişilerin dolandırıcılık yaptıklarını öne sürdü.

Kendilerini TÜKODER görevlisi olarak tanıtan kişilerin, vatandaşa "kredi kartlarının geçmişe yönelik yıllık aidat ücretlerini" 100-150 lira danışmanlık ücreti karşılığında alabileceklerini söylediklerini bildiren Tonguç, "Tüketici, buna inanarak hem kredi kartı bilgilerini hem de 150 lirasının bu kişilere kaptırıyor" dedi.

Son günlerde bu yöntemle yaşanan dolandırıcılık olaylarının arttığına dikkati çeken Tonguç, "Hemen her gün bu şekilde 10'a yakın şikayet almaya başladık. Derneğimizin adının kullanılması bizi çok üzdü. Derneğimiz asla ücretli danışmanlık hizmeti vermemektedir. TÜKODER'den aradığını ve ücret karşılığı danışmanlık hizmeti vereceğini söyleyen kişilere itibar etmeyin" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TÜKODER'in Adının Kullanılarak Dolandırıcılık Yapıldığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement