Tüm Bel-sen'den Göçlerin Yerel Yönetimlere Etkisi, Örgütlenme ve Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüm Bel-sen'den Göçlerin Yerel Yönetimlere Etkisi, Örgütlenme ve Toplu Sözleşme Açıklaması

Tüm Bel-sen\'den Göçlerin Yerel Yönetimlere Etkisi, Örgütlenme ve Toplu Sözleşme Açıklaması

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Dersim Şubesi, yaşanan göçler, yerel yönetimlere etkileri, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkında basın toplantısı düzenledi.

11.03.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Dersim Şubesi, yaşanan göçler, yerel yönetimlere etkileri, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkında basın toplantısı düzenledi.

KESK Dersim Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, sendika olarak 2015 yılı toplu sözleşmelerini başarı ile sonlandırdıklarını söyledi. Sendikanın Çağlayan, Altınbaşak, Mazgirt, Pülümür ve Pertek belediyeleri ile yaptığı toplu sözleşmede çalışanların ekonomik ve sosyal alanda önemli kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Doğan, "Geçmişte yaşanan şiddet ve baskılar nedeni ile söz konusu bölgelerde yüksek düzeyde göç yaşanmıştır. Yaşanan göçler ile belediyelerimizin nüfusu önemli oranda düşmüştür. Bu neden ile iller bankası payları ve diğer gelirleri gülünç boyutta kalmaktadır. Bu bağlamda şunlar söylenebilir. Yeni bir yerel yönetim yasası şart. Geri kalmış bölgelerin kalkınması, alt ve üst yapı hizmetlerinin daha iyi ulaştırılması, insan ve çevre odaklı kent kültürünün bilince çıkarılması, ekolojik tarım ve yerel üretim alternatiflerinin yaratılması, yatırım ve kaynak aktarımında öncelikli ve geri kalmış bölgelerin yeniden tespit edilmesi, bölgeler arası mobingden vazgeçilmesi gerekiyor. Nüfusu azalmış bölgelerde göç sebeplerinden dolayı zaten büyük travmalar yaşanmıştır. Devlet ve hükümetler ikinci defa buralarda yaşayan halkı cezalandırmamalı. İvedi olarak yeni bir yerel yönetim yasası; yerinden, güçlendirilmiş, demokratik, katılımcı, insan odaklı bir yasa, tartışma getirmez önemli bir ihtiyaç durumundadır. Denilebilir ki göçler durdurulabilir ve hatta özendirme ve sübvansiyon politikaları ile geri dönüşler mümkün olabilir. Barış bu anlamda yeniden tesis edilebilir" dedi.

Şube faaliyet alanında bulunan Alacakaya, Yoğurtlu ve Arguvan belediyeleri ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Mazlum Doğan, "Sonuç olarak, yaptığımız ve yapacağımız sözleşmelerin çalışanlarımızın iş barışına, ekonomik ve sosyal hayatlarına katkı sunacağını umut ediyoruz" diye konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüm Bel-sen'den Göçlerin Yerel Yönetimlere Etkisi, Örgütlenme ve Toplu Sözleşme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement