Tüm Dünya Aynı Anda, Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika
Spor

Tüm Dünya Aynı Anda, Koşamayanlar İçin Koşacak

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run" etkinliği, 8 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak.

23.02.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run" etkinliği, 8 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak.

"Tüm dünya aynı anda, koşamayanlar için koşacak" sloganıyla 3 yıldır düzenlenen organizasyonun tanıtım toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

Wings for Life World Run Sportif Direktörü Colin Jackson, dünya çapında yılda 250 bin kişinin omurilik felciyle karşı karşıya kaldığını, onlar için bir şeyler yapmak istediklerini kaydetti.

Jackson, omurilik felci olduktan sonra vefat eden Christopher Reeve'in bu hastalık için çalışma başlattığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu çalışmalarda gelişmeler sağladık. Felçlilerin hareket etme kabiliyetleri yolunda çalışmalar var. Toplanan gelirlerin yüzde yüzü araştırmalara harcanıyor. Bağışları vakfımızın idari işlerine harcamıyoruz. Red Bull idari işler için tüm masraflarımızın sponsorluğunu yapıyor. Bugüne kadar 7 milyon avro elde edildi ve hepsi omurilik felci araştırmalarına harcandı."

Yarışın başlama çizgisinin olduğunu ama bitiş noktasının bulunmadığını belirten Jackson, "Herkesin kendi hedefini belirlemeyi sağlıyor. Biz herkesi başlangıç çizgisinde görmek ve küresel deneyim yaşamalarını istiyoruz. Koşuyu nerede bitirirseniz önemli değil, küresel yarış listesinde adınız geçiyor" ifadelerini kullandı.

Jackson, koşu başladıktan 30 dakika sonra yakalama araçlarının hareket ettiğini ve katılımcıları adım adım yakaladığını belirterek, "Herkesin bu küresel deneyimi yaşamasını istiyoruz" dedi.

"Yaşama tutunmak için 21 senedir buradayım"

Toplantıya katılanlardan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise 21 yıl önce geçirdiği, emniyet kemeri takmadığı sırada meydana gelen trafik kazasının ardından yanlış ilk yardım nedeniyle omurilik felci olduğunu anlattı.

Etkinliğe destek verenlere teşekkür eden Çetinkaya, şunları söyledi:

"Kaç yaşında olursanız olsun çok ağır bir bedel. Başta sağlığınızı, eşinizi, akrabanızı, mesleğinizi kaybedebiliyorsunuz. Yeni kimlik bulmak için epey mücadele ediyorsunuz. Benim sürecimde de 7 ve 11 yaşında iki çocuğum vardı. Yatağında üstünü giyemeyen, kendine yetemeyen bir anneyken yaşama tutunmak için 21 senedir buradayım. Bu çalışma bize umut ve heyecan veriyor. Koşamayanlar için koşmak... Bu çare için koşan herkese teşekkür ediyorum, engelsiz bir yaşam diliyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'de etkinliğin başarılı olması ve en fazla kişiyi toplamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Diğer kurumların da gönüllü desteklerini beklediklerini kaydeden Kocaoğlu, "Geçen yıl Alanya'da 2 bin koşucuya ulaşılmıştı. Alanya'daki sayının kat be kat üstünde potansiyele çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Dağ koşucusu Ahmet Arslan, atletizme birlikte başladığı bir arkadaşının geçen yıl tekerlekli sandalyeye mahkum kaldığını ifade ederek, "Farkındalık oluşturmamız gerektiğini biliyorum. 2014'te 48 kilometre koşmuş ve yorgunluktan bayılmıştım. Bu yılki hedefim kendimi geçmek ve 50 kilometreye ulaşmak" şeklinde konuştu.

Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı oyuncuları İnanç Koç ve Kenan Sipahi'nin yanı sıra dalış rekortmeni Şahika Ercümen de yaptıkları konuşmalarda, projeye verdikleri desteği anlattılar.

Dünyada 6 kıtada 34 farklı noktada, 100 binden fazla koşucunun katılması beklenen organizasyondan elde edilecek tüm gelir, omurilik felci araştırmalarına aktarılacak. Daha önceki koşulara Alanya'nın ev sahipliği yaptığı etkinlik, pazar günü saat 14.00'te 1. Kordon'dan başlayacak ve İzmir- Çeşme otoyoluna doğru devam edecek.

Öte yandan, organizasyona katılım bedelinin 50 lira olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tüm Dünya Aynı Anda, Koşamayanlar İçin Koşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.

  • Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek
    16:24 Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç görevine devam edecek

    Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Kulüpler Birliği başkanlık görevinden istifa eden Ali Koç'un görevine devam edeceğini açıkladı. Ali Koç'un görevinin devamı için bazı kulüplere ulaşılamadığını dile getiren Yıldırım, "Ali Bey'in devamı için Trabzonspor, Galatasaray ve Rizespor'a ulaşılamadı" dedi.

  • Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu
    16:20 Corendon Alanyaspor Futbolcuları Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor'un bazı futbolcuları, Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Futbolcular, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve onlarla söyleşi yaparak tavsiyelerde bulundu. Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, projenin amacının öğrencilere küçük yaşlardan itibaren Alanyaspor sevgisini aşılamak olduğunu belirtti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı
    16:11 Van'da 8 Kulvarlı Atletizm Pisti Hizmete Açıldı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan 8 kulvarlı atletizm pisti törenle hizmete açıldı. Pistte birçok spor alanı ve 1000 kişilik tribün bulunuyor. Gençlerin spora teşvik edilmesi amaçlanıyor.

  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Terme'de Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı
    15:58 Terme'de Termespor Sosyal Tesisleri Açıldı

    Samsun'un Terme ilçesinde Termespor Sosyal Tesisleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yatırımlarıyla hayata geçen tesislere, Termespor'un efsane başkanı Hüseyin Kambur'un ismi verildi. Ayrıca Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi'nin tanıtım programı da yapıldı.


Advertisement