Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanılığı Aksu yeniden seçildi - - Son Dakika
Güncel

Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanılığı Aksu yeniden seçildi -

Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen) Genel Başkanlığı'na Selman Aksu yeniden getirildi.

21.09.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim-Sen) Genel Başkanlığı'na Selman Aksu yeniden getirildi.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki kongrede konuşan Aksu, İmam hatip ve meslek liselerinin önünün açılmasını, takdirle karşıladıklarını belirterek, "Ancak, uygulamada gördük ki, Ankara'da kanun çıkarmakla her şey bitmiyormuş. Taşradaki bürokrasi her şeye rağmen eski alışkanlıklarını terk etmiyor, satatükoyu devam ettirmek istiyor" dedi.

Lise'deki ortak sınıfın kaldırılmasını, dördüncü sınıftan itibaren öğrencilerin giderek branşlaşmaya yönelmelerinin gereğine inandıklarına dikkat çeken Aksu, şunları kaydetti:

"Lise sonda ise mesleki yönlendirme sınıfı ile mesleğe atılanlara iş bulma kolaylığı ve üniversiteye yönelenlerin fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz. Meslek okullarının yaygınlaştırılması hem üretimi artırmada, hem de istihdam sağlamada önemli bir unsurdur. Meslek okullarının işlevsel hale getirilmesi de ayrı bir önerimizdir. Her üretim alanının ihtiyacını karşılayacak, o sektöre öncülük edecek donanımda ve programda meslek okulları açılmalıdır. Tüm illerimizde ziraat, sağlık, spor, yapı meslek liseleri yaygınlaştırılmalıdır."

Kongrede, 120 delegenin oy kullandığı seçime tek liste ile gidildi. Seçim sonunda sendika genel başkanlığına tekrardan Selman Aksu getirilirken Mithat Beydoğan,M. Nuri Sütçü, Musa Taş, İlhan İnan, Abdulah Elçioğlu ve M. Sabahattin Atabay yönetim kuruluna seçildi.

Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanılığı Aksu yeniden seçildi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanılığı Aksu yeniden seçildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement