Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci Açıklaması

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Banka promosyonları yılan hikayesine döndü.

30.06.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, 30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Banka promosyonları yılan hikayesine döndü. Hakkımız olan banka promosyonlarının bir an evvel verilmesini istiyoruz" dedi.

30 Haziran Emekliler Günü nedeniyle, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, "Başta bu vatanı yurt edinebilmemizi sağlayan atalarımıza, TBMM tarafından 30 Haziran 1927'de emeklilik hakkı verilen büyük Atatürk'ümüze, terör saldırılarında şehit olan askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza rahmetler diliyorum. halkımıza başsağlığı diliyor, ülke bütünlüğümüzü hedef alan terörü şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Büyükbahçeci, "Bunca zor yaşam koşullarında ülkesinin kalkınması için yıllarca hizmet etmekten başka amacı olmayan ve şimdi eline verilen üç-beş kuruşla geçinmeye, geçinmeyip halen çalışmaya devam eden bu zor şartlarda mahkum edilen intibaktır, promosyondur, altı aylık zamlar filan diyerek ömürlerini tüketen ve uyutulan elleri öpülesi fedakar, cefakar, değerli emekli arkadaşlarımın emekliler gününü kutluyor, daha rahat bir yaşam koşullarında sevdikleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum" diyerek, emeklilerin isteklerini şu şekilde sıraladı:

"Emekliler olarak, insanlık haysiyetine yakışır bir hayat yaşamak için düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Her kesimi kapsayacak yeni bir intibak yayası çıkarılsın istiyoruz. Yeni emekli olanlarla eski emekliler arasındaki mesafenin kapatılması konusunda adil bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Sağlık gibi anayasal bir hak olan alanda katkıpaylarının kaldırılmasını istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumlarını gerçek anlamda tek bir çatı altında birleştirilmesini istiyoruz.

Banka promosyonları yılan hikayesine döndü. Hakkımız olan banka promosyonlarının bir an evvel verilmesini istiyoruz. Çalışanlar ile emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesi ve çalışanlara yapılan ücret artışlarının emeklimize de yansıtılmasını istiyoruz. Yapılan aylık artışlarında TÜFE-refah payını da istiyoruz. Emekliye yapılacak olan zamlardaki enflasyon göstergeleri ihtiyaç olan alanda gıda ve giderler için belirlenmeli.

Hükümetimizin seçim bildirgesinde belirttiği evi olmayan dar gelirli ve emeklilerimize uzun vadeli küçük taksitlerle ev imkanlarını genişleterek devam ettirmesini istiyoruz. Bu konuda TOKİ başkanlığına, valiliğimize belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement