Tüm Türkiye'ye örnek olan Down Kafe'ye birinci yıl kutlaması - Son Dakika
Güncel

Tüm Türkiye'ye örnek olan Down Kafe'ye birinci yıl kutlaması

Sosyal yardımlardan eğitimlere, özel mekanlardan özel organizasyonlara engellilere yönelik pek çok proje üreten Bornova Belediyesi, Dünya Engelliler Günü'nde de onların yanındaydı.

02.12.2016 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dikkatini çeken Down Kafe'nin birinci yaşı kutlandı. Bu kapsamda gerçekleştiren Down Sendromlu gençlerin rol aldığı kısa film de ilgiyle izlendi. Engelli bireyler ve aileleri için düzenlenen kahvaltıyla başlayan etkinliklerin tamamında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da "Özel ardaşlarımız" sözü ile nitelendirdiği bireylerin yanındaydı. Bornova'nın büyük ve güçlü bir aile olduğunu vurgulayan Atila, "Kentimizdeki bütün engelleri ancak birlikte kaldırabiliriz ama unutmayalım ki; önce kalbimizdeki engeli kaldırmamız gerekiyor" dedi.

Bornova Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerle kutladı. Engelli bireyler ve aileleri, güne Kızlar Kahvesi ve Gençlik Merkezi'nde verilen kahvaltıyla başladı. Gençlik Merkezi'nde fenilketonüri ve çölyak hastaları için hazırlanan özel pasta kesildi.

Down kafeye pastalı kutlama

Bornova Belediyesi'nin Engelliler Günü'ne özel olarak gerçekleştirdiği etkinlikler sadece Kızlar Kahvesi ve Gençlik Merkezi'nde değildi. Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Down Kafe'nin birinci yaşı da çoşkuyla kutlandı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açılışı yapılan Kafe'de, yıldönümüne özel olarak hazırlanan pasta hep birlikte kesildi. Türkiye'ye örnek olan mekandaki organizasyonda renkli görüntüler ortaya çıktı. Anaokulu öğrencileri mini bir konser verirken down sendromlu gençler onlara dans ederek eşlik etti.

Down sendromlu gençlerden kısa film

Büyükpark'ın dört bir yanında gerçekleşen etkinliklerden biri de Bornova Beledeyisi Nikah Salonu'ndaydı. Burada, down sendromlu gençlerin rol aldığı "Güneşli Günlerde Aşkı Düşünmek" adlı filmin gösterimi yapıldı. Bornova Belediyesi, İzmir Down Sendromu Derneği, Kare Film, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle hazırlanan film büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkan Atila, gösterim sonunda film rol alan down sendromlu gençlere plaket verdi.

Önce kalbimizdeki engelleri kaldırmalıyız

Tüm etkinliklerde engelli bireylerin yanında olan Başkan Atila, salonu dolduran Bornovalılara hitaben bir konuşmadı. Bornova'nın büyük ve güçlü bir aile olduğunu vurgulayan Atila, "Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, yaş almış değerli büyüklerimizle ve tabi ki özel kardeşlerimizle biraradayız. Sizlerle birlikte yürümek ve bu kenti yönetmek bizim için büyük mutluluk. Kentimizdeki bütün engelleri ancak birlikte kaldırabiliriz ama unutmayalım ki; önce kalbimizdeki engeli kaldırmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüm Türkiye'ye örnek olan Down Kafe'ye birinci yıl kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement