Tüm Zamanların En Komik Türk Reklamları - Son Dakika
Magazin

Tüm Zamanların En Komik Türk Reklamları

Tüm Zamanların En Komik Türk Reklamları

Reklam profesyonelleri ve televizyon izleyicileri, gelmiş geçmiş en komik Türk reklamlarını seçti.

11.09.2012 06:03  Güncelleme: 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimileri birbirinden ünlü komedyenleri ekranlara taşıyor, kimileri kendi karakterlerini yaratıyor, kimileri absürd komedinin nimetlerinden faydalanıyor, kimileri ise güncel esprilerle tüketiciyi yakalamaya çalışıyor. Ama hepsinde tek bir ortak amaç var; o da izleyeni güldürüp eğlendirmek...

Marketing Türkiye dergisi eylül sayısında, tüm zamanların en komik Türk reklamlarını belirledi. 20 reklamcı ve akademisyenden oluşan jüri, hafızalarda komikliğiyle yer etmiş 49 reklamı belirledi.

Daha sonra bu liste kamuouyuna sunuldu ve bu kez halka "Sizce gelmiş geçmiş en komik Türk reklamı hangisi?" diye soruldu. Reklamcı ve akademisyenler tarafından en çok tercih edilen reklam, Cem Yılmaz'ın oynadığı "Doktor bu ne?", "İnsan yiyecek bunu", "Eğitim şart" replikleriyle hafızalara kazınan Doritos reklamları oldu. 16 jüri üyesi, oyunu bu reklamdan yana kullandı. Jürinin belirlediği listenin ikinci sırasında ise Şafak Sezer'in hayat verdiği Selim karakteri ve Vodafone reklamları yer aldı. Vodafone'un rakiplerine sert göndermelerde bulunduğu bu reklamlarda akıllardan çıkmayan ise Selim'in 'kırmızı' korkusu oldu. Esra Ceyhan'ın programına çıkan 'Uçan adam Sabri'yi kendine konu edinen 'Uçan Adam Selim' reklamları, sosyal medyada da ses getirdi.

KENDİ ÜNLÜSÜNÜ YARATTI

Listenin üçüncü sırasında Avea'nın 'Fasulye' karakteri yer aldı. Sevilen oyuncu Erdem Yener'in canlandırdığı 'Fasulye', geçtiğimiz yıl reklamcılar tarafından '2011'in en iyi reklamı' seçilmişti. 'Avealı Olmayanlara İyi Davranın' iletişim stratejisinin bir parçası olarak yaratılan Fasulye karakteriyle ilk film 2010'un sonbaharında çekildi. Profesyoneller Avea'nın Fasulyesi'nin celebrity olmayıp da bir reklam kampanyası için yaratılmış en komik karakter olduğunu düşünüyor. Dördüncü sırada, Erol Büyükburç'un da rol aldığı Shubuo reklamları yer aldı. Turkcell'in 2003'de lansmanını gerçekleştirdiği Shubuo platformuna yönelik hayata geçirdiği kampanyanın teaser'ları ve reklamları o dönemde oldukça dikkat çekmişti. Absürd komedinin unsurlarını kullanan, yanına bir de Erol Büyükburç'un desteğini alan reklamlar, Rafineri ajansı tarafından hayata geçirilmişti.

TAMAMEN DUYGUSAL!

İlk beş reklamın son sırasında bir kez daha Cem Yılmaz yer aldı. Telsim'in 2053 yılına atıfta bulunan ve Cem Yılmaz'ın iki torunuyla çıktığı park gezintisinde Ajda Pekkan ile karşılaşmasının anlatıldığı reklamındaki, "Tamamen duygusal", "Ajda Hanım yine pek gerginsiniz" ifadeleri hala hafızalarda. Ali Taran imzalı bu kampanya için reklamcılar, "Yayınlandığı sürece geniş bir kitleyi güldüren, replikleri gündelik yaşamda bolca taklit edilen, 'tamamen duygusal' ifadesini konuşma dilimize sokan bir Ali Taran-Cem Yılmaz klasiği" yorumunu yapıyor.

HALKIN FAVORİSİ CEM YILMAZ

Son 15 yılda yedi markanın reklamlarında oynayan ve 20 milyon dolar kazanan Cem Yılmaz, halka göre en komik reklamların yıldızı... Marketing Türkiye'nin araştırmasına katılan 682 kişiden yüzde 13,1'i 'Cem Yılmaz'lı Doritos reklamları'nı en komik reklam seçti. Onu yüzde 9,2 ile 'Turkcell-Recep'in Tavuğu' izledi. İlk beşte Cem Yılmaz'ın rol aldığı üç reklam daha yer aldı: Türk Telekom/Avrupa'ya döşüyoruz' reklamı (yüzde 8,2), Türk Telekom/Şaşı reklamı (yüzde 7,2) ve Opet reklamı (yüzde 5,5). En komik bulunan diğer reklamlar; 'Snickers/Açken Sen Sen Değilsin', 'Avea-Fasulye', 'Doritos- Huysuz Virjin'.

KOMİK REKLAM SATTIRIR MI?

Türk tüketicisi, komik reklamların satın almaya teşvik edip etmediği konusunda ne düşünüyor? Araştırmaya katılanların yüzde 42,1'i, komik reklamların satın almayı etkileyeceğini belirtirken; yüzde 26,3'ü etkilemeyeceğini söylüyor.

REKLAMCILARA GÖRE EN KOMİK 7 REKLAM

Doritos Cem Yılmaz/ Doktor bu ne? 16

Vodafone Selim karakteri/ Şafak Sezer 8

Avea Fasulye karakteri 5

Shubuo Erol Büyükburç 5

Telsim 2053 yılında Cem Yılmaz 5

OPET Cem Yılmaz/ Asfalt ağladı 4

İxir Banu Alkan/ Kokoreççi 4

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Tüm Zamanların En Komik Türk Reklamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement