Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, çözüm sürecine ilişkin, "Eğer bir baldıran zehri içilecekse bunu sadece size içirtmeyiz Sayın Başbakanım."

07.04.2013 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, çözüm sürecine ilişkin, "Eğer bir baldıran zehri içilecekse bunu sadece size içirtmeyiz Sayın Başbakanım. Milletimizle hep birlikte bu zehri içeriz ama bu baldıran zehrini içmeye gerek kalmayacak herhalde. ve inşallah hep birlikte o güzel zemzemi içeceğiz yakın bir zamanda" dedi.

Sert, TÜMSİAD 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yaklaşık 70 trilyon dolar civarında olan dünya ticaretinin yüzde 64'ünün, 45 trilyon dolarına denk gelen kısmının dünya nüfusunun yüzde 14'ü tarafından ilgilenildiğini söyleyen Sert, geriye kalan yüzde 36'lık kısmın ise 25 trilyon dolarını elde ettiğini anlattı.

Dünya genelinde adaletsiz bir dağılımın olduğunu dile getiren Sert, gelir dağılımındaki bu eşitsizlik yüzünden tüm dünyada yaklaşık 170 milyon çocuğun yetersiz beslenmeye bağlı olarak fiziksel gelişme sorunu yaşadığını, yılda 2,5 milyon çocuğun öldüğünü ifade etti.

Son yıllarda Türkiye'deki ekonomik gelişmelerden bahseden Sert, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ve yaptırımları kabul etmesinin tarihe düşülecek önemli bir not olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin siyasi konularda "ezber bozduğu" bir dönemden geçtiğini anlatan Sert, "Hepimiz ülkemizde huzur ve refahın tesis edilmesini arzu etmekteyiz. Bu noktada, son dönemde attığınız bu yürekli adımı (çözüm süreci) TÜMSİAD ailesi olarak kutlamak istiyorum. TÜMSİAD olarak bu adımı tarihi bir adım olarak değerlendirmekteyiz. TÜMSİAD olarak bu sürece kuvvetli bir destek verdiğimizi belirtmek istiyorum" diye konuştu.

-"Başkanlık sisteminin günün formatına uygun hale getirilerek çalıştırılması gereğine inanıyoruz"-

Sert, çözüm sürecine ilişkin, "Eğer bir baldıran zehri içilecekse bunu sadece size içirtmeyiz Sayın Başbakanım. Milletimizle hep birlikte bu zehri içeriz ama bu baldıran zehrini içmeye gerek kalmayacak herhalde. ve inşallah hep birlikte o güzel zemzemi içeceğiz yakın bir zamanda" değerlendirmesini yaptı.

Çözüm süreci ile ilgili tarihe önemli notlar düşüleceğine işaret eden Sert, 30 yıldır kan ve gözyaşı akan Türkiye'de huzurun tesis edilecek gibi görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin son yıllarda kazandığı fırsatları heder etmemesi gerektiğine dikkati çeken Sert, gelecek dönemdeki seçimler ve sonrasında nasıl bir Türkiye'nin şekilleneceğinden kaygı duyduklarını ifade etti.

Sert, bu noktada oturmuş taşların yerinden oynatılmaması adına 3 dönem görev yapan parlamenterlerin yeniden seçilmesinin sınırlandırılmasının gözden geçirilmesini ya da gelişmiş ülkelerde var olan başkanlık sisteminin günün formatına uygun hale getirilerek çalıştırılması gereğine inandıklarını söyledi.

Genel kurula AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement