Tümsiad Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler Afyonkarahisar'da

Tümsiad Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler Afyonkarahisar\'da

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, koalisyon ve erken seçim tartışmaları ile ilgili olarak, “Erken seçimi Avrupalı Türkler olarak biz tavsiye etmiyoruz.

04.08.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, koalisyon ve erken seçim tartışmaları ile ilgili olarak, "Erken seçimi Avrupalı Türkler olarak biz tavsiye etmiyoruz. Fakat olmuyorsa da bir an önce erken seçime gidilmeli, milletimiz aklını başına toplasın oyunu düzgün yere atsın, hizmet eden insanlara atsın" dedi.

TÜMSİAD Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir'i ziyaret eden Kerenciler, gazetecilerin soruları üzerine koalisyon ve erken seçime dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında önce TÜMSİAD'ın Avrupa'daki faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kerenciler, "TÜMSİAD şu anda Avrupa'nın 8 ülkesinde ve Türkiye'de 15 bine yakın üyesi var. Aynı şekilde Avrupa'da ikinci en büyük kolu olan bir bölge olarak söylüyoruz. 3 bin 700'e yakın üyemiz, 37 tane şubemiz 8 ülkede de yapılanmamız var. TÜMSİAD'ın Avrupa'daki tek hedefi oradaki Müslüman Türk insanının, iş adamalarının ve çocuklarının geleceğini teminat altına alabilmek için iş sahibi olan kardeşlerimizin düzgün, işlerini geliştirebilmek ileriye doğru yapılanması için, çünkü biliyorsunuz Avrupa devletleri çok kuralcı devletlerdir, bu işletmelerin faaliyetlerinin düzgün yapılabilmesi için biz de TÜMSİAD'ı kurduk" diye konuştu.

"YATIRIMCI DA BELİRSİZ BİR HALDE"

Hükümetin kurulmasında belirsizliğin devam ettiğini ve bunun da ekonomiye olumsuz yansıdığını anımsatan Kerenciler, şunları söyledi:

"Yatırımcı da belirsiz bir halde. Gidişata bakarak yatırımı ya durdurur ya da yapacağı işi biraz erteler, bu da normaldir. Şu anda Türkiye'de olan yatırımcının gözüyle Türkiye'nin 2023 hamlesine hazırlanmış büyük projeleri devam ediyor. Bunun yanında projelerini geliştiren çoğu kardeşimiz yatırımını kenara bırakıyor, bekle gör şeklinde. Yapılacak bir koalisyon veya bir erken seçim, ona göre seçimden sonra kararlarını vereceklerini sanıyorum. Biz de aynı şekilde yapmayı tavsiye ederiz. Biz Avrupalı Türkler olarak Türkiye'nin gelişmesini 1960'daki Almanya'ya benzetiyoruz. 12 yıllık şu yapılaşmada gerçekten AK Parti'nin yaptığı bu hamleler özellikle de Tayyip Bey'in yaptığı bu hamleler Türkiye'nin 120 senedir beklediği bir hamleydi. Bunu da yakaladı inşallah çok güzel bir istikrar olur. Biz Avrupa'daki Türkler olarak bugüne kadar Türkiye'de yapılan, 2002 yılındaki bu hamleleri ve hedef alınan 2023'ü tamamen destekliyoruz."

"OLMUYORSA DA BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİME GİDİP HALKIN TEVECCÜHÜNE GİDİLMELİ"

Koalisyon tartışmalarında partilerin kırmızı çizgilerinden vazgeçmelerini, olmuyorsa da erken seçime gidilmesi gerektiğini işaret eden Kerenciler, "Bunun devam etmesi için Türk halkının gelecek eğer koalisyon olması gerekiyorsa akıllarını başlarına alsın politikacılar. Ülkelerine güzel istikrar getirebilecek 12 hamlenin devamı için 2023 hedefleri için politikacı kardeşlerimiz Avrupa'daki politikacıları örnek alıp ülkesine ve milletine hizmet edecek hedeflere girmesi lazım. Onun için erken seçimi Avrupalı Türkler olarak biz tavsiye etmiyoruz. Fakat olmuyorsa da bir an önce erken seçime gidip halkın teveccühüne gidilmeli. Biz Avrupalı Türkler olarak seçimlerin içerisindeyiz. Bu Türkiye'de yapılan seçimlere entegre olan başka bir yer görmedik. O kadar entegre ki hepsi Türkiye'nin bu seçimlerine çıban sokmak için herkes bir taraftan fesat, fitne koymak için Türkiye ile uğraşıyor. Bizim milletimiz aklını başına toplasın oyunu düzgün yere atsın, hizmet eden insanlara atsın. Ben bir AK Partili olarak değil, bir iş adamı olarak konuşuyorum. 2002 yılından sonra başımız dik, Avrupalı Türkler olarak ülkemizle gurur duyuyoruz. Eğer erken seçim olacaksa bizim halkımız gerçekten kendi geleceğini düzgün bir şekilde belirlemek için çalışan insana vermesi lazım" şeklinde konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tümsiad Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement