Tümsiad Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa - Son Dakika
Yerel

Tümsiad Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa

Tümsiad Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apa, darbe girişimcilerine karşı en büyük gücün birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.

18.07.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apa, darbe girişimcilerine karşı en büyük gücün birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.

TÜMSİAD Başkanı Apa, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini halkın ısrarlı direnişinin engellediğini belirterek, "Milli İrade darbe girişimcilerine ders verdi. Gaziantep gibi tüm illerde halkın meydanlara akın etmesi, bu girişimi Demokrasi zaferine dönüştürdü" dedi.

Feto terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apa, Türk halkının 1 gecede vatanın ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiğine dikkat çekti. Olaylarda hayatını kaybeden polis ve sivillerin acını yüreklerinde hissettiklerini dile getiren Başkan Apa, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

"Gaziantep önemli bir sınav verdi"

Darbe girişiminin yaşandığı gün Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın başkanlığında oluşturulan güvenlik masasının yerinde kararlar aldığını ve halkında desteği ile Demokrasi Meydanı'nda Demokrasi Şöleni yaşandığına dikkat çeken başkan Apa "Dünyaya emsal olan bir halk direnişi ile kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakan Gaziantep halkı, darbe girişimine karşı da aynı ruh ile direndi. Gaziantep yöneticileri ile halkı ile darbeye karşı başarılı bir sınav vermiştir. TÜMSİAD yönetimi ve üyeleri olarak bizlerde bu tarihi günde Demokrasi Meydanı'nda Milli İrade'nin zaferine tanıklık ettik" şeklinde konuştu.

"Türkiye güçlü bir ülkedir"

Terör olaylarıyla ülkeyi karıştırmak isteyen güçlerin bu kez darbe girişimine teşebbüs ettiğini dile getiren Apa," Ekonomi alanında sürekli büyüyen ülkemizin bu istikrarına darbe vurmak isteyen güçler gerek içeride ve dışarıda farklı oyunlarla ülkeyi kaos ve krize sürüklemek istiyor. Ancak bilmiyorlar ki, Türkiye tarihi büyük zaferlerle dolu bir ülkedir. Tüm Dünya bir kez daha anladı ki, Türkiye'de güçlü bir milli irade var. Milyonların sokaklardaki vatan mücadelesi Dünya'da ancak Türkiye'de görülebilir. Devletimiz bu tür girişimleri engelleyecek güce sahiptir. 15 Temmuz darbe girişimi de milletin güçlü iradesiyle birlikte başarıyla püskürtülmüştür" dedi

"Gün birlik olma günüdür"

Darbe girişimcilerine karşı en büyük gücün birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Apa, "Milletimiz kendi iradesiyle kendi kaderini çizdi. Bu da gururlanılacak bir şey. 'Türk milletinin üzerinde ölü toprağı var' diyenler çok mahcup oldu. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve kendi inisiyatifleriyle korkusuzca tankların üzerine çıktı. Silahların karşısında durdu. Gaziantepli vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve farklı siyasi görüşe sahip insanlarda meydanlarda vatan için buluştu. 15 Temmuz halkın vatan için neler yapabileceğinin emsali olarak tarihe geçecektir." ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümsiad Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement