Tümsiad Yöneticileri, Ak Partili Ünüvar ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Tümsiad Yöneticileri, Ak Partili Ünüvar ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Tümsiad Yöneticileri, Ak Partili Ünüvar ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) yönetimi ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Adana Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "13 yılda Adana’ya 19,5 milyar liralık yatırım yapıldı.

09.05.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) yönetimi ile kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Adana Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "13 yılda Adana'ya 19,5 milyar liralık yatırım yapıldı. 'Adana'ya yatırım yapılmıyor' diyenlere duyurulur" dedi. Ünüvar, 25 milyar dolarlık yatırım, 40-45 bin kişiye de istihdam potansiyeline sahip Yumurtalık bölgesinde önemli gelişmelerin kaydedildiğini, 14 milyon metrekarelik alanın istimlak işlerinin bitmek üzere olduğunu açıkladı.

TÜMSİAD Adana Şube'nin seçim dönemlerinde geleneksel olarak düzenlediği "Sabah Kahvaltısı " etkinliklerinin ilk konuğu AK Parti Adana Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar oldu. Şirin Park Otel'de gerçekleştirilen kahvaltıya TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Kutluca, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş ve işadamları katıldı.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, toplantının açılışında konuşmasına "Adana'nın sağlık Mimar Sinan'ı, Adana'ya yapmış olduğunuz hizmetleri Meclisin Sağlık Komisyonu Başkanı olmanız nedeniyle biliyoruz" diyerek başladı.

TÜMSİAD, olarak üzerinde önemle durdukları uyuşturucu ile mücadele de Ünüvar'ın yaptığı girişimleri de taktirle karşıladıklarını belirten Kutluca, "Bizler de TÜMSİAD olarak Adana ekonomisine KOBİ'lere hizmet ve destek adına buradayız. TÜMSİAD bütün Türkiye'de olduğu gibi Adana'nın ve insanlığa hizmet eden herkesin 7/24 emrinde ve yanındayız" dedi.

Kutluca, önümüzdeki günler de diğer siyasi partilerin birinci sıra milletvekili adaylarıyla da sabah kahvaltısında bir araya geleceklerini bildirdi.

"SAĞLIK TURİZMİ GELİŞECEK"

Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Adana'nın asırlardır bir çok medeniyete liderlik yapmış bir kent olduğunu söyledi. Tarımın Adana için çok önemli olduğunu ve ilk çırçır fabrikasının Adana'da kurulduğunu ifade eden Ünüvar, "Adana'nın bereketli ve verimli topraklarında ne ekerseniz onu üretirsiniz. Bu nedenle tarım çeşitlendirilmeli. Katma değeri yüksek olan ürünler üretilmeli" dedi.

Ünüvar, Adana'nın 162 kilometrelik sahil bandının bulunduğunu ve kentin denize uzaklığının 40 kilometre olduğunu ifade ederek, "Sahilimiz var, doğamız var. Ancak, TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, 'turist gelmiyor' diyor. Turist gelmesi için bir şeyler hissetmeli. Turiste Tarihi Taşköprü'yü hissettirmeliyiz. Yörede ekoturizmi geliştirmeliyiz. Adana 11 çeşit turizmin yapılabildiği bir kent. Adana farklı potansiyelleri olan bir kent. Bu nedenle turizmde öne çıkan markaları yaratmalıyız. Anavarza kazılar tamamlandığında 2. bir Efes olacak" diye konuştu.

Adana'da kurulan şehir hastaneleri projesinin önemli bir yatırım olduğunu anlatan Ünüvar, şunları kaydetti:

"Bu proje oldukça büyük bir proje. 6 hastane olacak. Çevre illerden değil yabancı ülkelerden de hastalar gelecek. Şehir hastaneleri projesi sağlık turizmi açısından önemli olacak. Kentte sağlık turizmini geliştirecek. Yedigöze Barajı'nın sulama potansiyelini artıracağız. İmamoğlu, Ceyhan ve Kozan arasında yeni bir Çukurova doğacak. Enerji açısından da Yumurtalık yöresinde önemli gelişmeler olacak. 14 milyon metrekarelik alanda kamulaştırma çalışmaları bitmek üzere. 25 milyar dolarlık yatırım potansiyeli olacak. Yapılacak yatırımlarla 40-50 bin kişilik istihdam olanakları da yaratılacak."

ADANA'YA 19.4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Yatırımcının istikrara ve geldiğinde üreteceği ürüne uygun mekanizmaların olup olmadığına baktığını anlatan Ünüvar, şöyle devam etti:

"Maalesef Adana bu konularda yerel baz da şanslı değildi. Adana'daki yerel yöneticiler 'Yatırımcılar gelsin' diye çalışmadılar. Adana AK belediyecilikle tanışmadı. Partimizden belediye başkanı oldu ama AK olmadı. Biz her şehrin yaşanabilir olması için net bir şekilde beyanlarımızı ortaya koyuyoruz. Adana bölgesinin lider şehridir. AK Parti olarak tarihinde olduğu gibi Adana'yı lider şehir yapmaya çalışıyoruz. İktidarımız döneminde Adana'ya 19,4 milyar liralık yatırım yapıldı. 'Adana'ya yatırım yapılmadı' diyenlere duyurulur."

" Türkiye artık mazlum ve mağdurların ümidi olan bir ülke" diyen Ünüvar, "Halkın karşısına popülist politikalarla değil, altı doldurulabilir politikalarla çıkılmalı. Geçmişte popülist politika yapanlar oldu. Ancak, halkımız artık bunlara itibar etmiyor. Boş vaatlerle halkın kaybedecek vakti yok. 13 yıldır güçlü ve istikrarlı bir kadro var. AK Parti'nin adayları donanımlı heyecanlı ve istenilen Adana'yı oluştura bir kadrodan oluşuyor. Sizlerden bu kadroya destek istiyoruz."

Kutluca, kahvaltıda, Ünüvar'a TÜMSİAD'ın rozetini de taktim etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümsiad Yöneticileri, Ak Partili Ünüvar ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement