Tümtis'te Halil Çekin Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Tümtis'te Halil Çekin Güven Tazeledi

Tümtis\'te Halil Çekin Güven Tazeledi

Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Adana Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Halil Çekin, tek listeyle girdiği seçimi kazanarak yeniden başkan oldu.

24.06.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş'e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Adana Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Halil Çekin, tek listeyle girdiği seçimi kazanarak yeniden başkan oldu.

Divan Başkanlığını TÜMTİS Genel Sekreteri Muharrem Yıldız yaparken kongreye TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk-İş'e bağlı Sendika Başkanları, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ile çok sayıda işçi katıldı.

Divan oluşumunun ardından Soma Madeni'nde ve emek mücadelesinde hayatını kaybeden işçiler anısına yapılan saygı duruşu ile devam eden Genel Kurul'da konuşan TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin, "İş güvenliği önlemleri alınmadan; taşeronlaştırma ve özelleştirmeye son verilmeden bu cinayetlerin ardı arkası gelmeyecektir. Bunun için öncelikli görevimiz taşeronlaştırma ve özelleştirmeye karşı mücadeleyi yükseltmek olmalıdır" dedi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise hükümetin uyguladığı özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları nedeniyle işçi sınıfını zor günlerin beklediğini söyledi.

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de, Türkiye'de hala önemli bir sorun olan yoksulluk ve işsizliğin, özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları ile giderek derinleştiğini ifade etti. Öztürk, asgari ücrete ikinci altı aylık dönemde yapılan zammın sadece 45 lira olduğunu da hatırlatarak, işçiye sefalet ücretinin dayatılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Halil Çekin yeniden TÜMTİS Adana Şube Başkanlığına seçilirken şube sekreterliğine Şehmus Çelik, şube mali sekreterliğine Mehmet Ali Ayaz seçildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümtis'te Halil Çekin Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement