Özkan: Ergenekon Kılıcını Ensemde Hissetmekten Korkmuyorum - Son Dakika
Güncel

Özkan: Ergenekon Kılıcını Ensemde Hissetmekten Korkmuyorum

Özkan: Ergenekon Kılıcını Ensemde Hissetmekten Korkmuyorum

Tuncay Özkan 'Tutuklu kaldığım sürece düşüncelerimden vazgeçmedim. Ergenekon'un kılıcını ensemde hissetmekten asla korkmadım korkmuyorum" dedi.

25.04.2014 17:04  Güncelleme: 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret eden gazeteci Tuncay Özkan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özkan 'Tutuklu kaldığım sürece eski düşüncelerimin hiçbirinden vazgeçmedim. Ergenekon'un kılıcını ensemde hissetmekten asla korkmadım korkmuyorum" dedi.

ÖZKAN'A VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Bodrum'a gelen gazeteci Tuncay Özkan belediye binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediyeye gelişi sırasında vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Özkan 'Hayatım boyunca bugüne kadar ne söylediysem bugün de aynısını tekrar ediyorum. Geçmişte söylemlerimden kırılan üzülen yada kendine dair ötekileştirme adına bir düşmanlık çıkartan varsa o insanlarla kucaklaşmak istiyorum. O söylemlerden kastım bu ortamı yaratmak değildi özür dilerim. Benimle kucaklaşmak isteyen her kişiyle kucaklaşmak için bir araya gelmek için üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım. Ancak benim ideolojik bütünlüğüm bundan asla etkilenmez. Ben Atatürkçü, yurtsever, özgürlükçü, demokrat bir insanım. Mustafa Kemal ideolojisinden yada özgürlükten demokrasiden, herhangi bir milim sapma hayatımda asla olmaz. Ancak hiç fark etmediğimiz şekilde bazı insanlar bizim söylemlerimizden kırılmışlar. Kendilerini ötekileştirilmiş hissetmişler, ben onlarla kucaklaşmak istiyorumö dedi.



"NE KADAR BAŞARILI İNSAN VARSA BAŞINA FELAKET GELDİ"

Türkiye'nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu söyleyen Tuncay Özkan, Türkiye'nin üzerinde çok büyük bir karanlık olduğunu iddia ederek şöyle konuştu 'Türkiye'nin dış politikada dostu kalmadığı gibi iç politikada ise tahammülsüzlük hat safhada. Kimse kimseyi dinlemiyor. Tüm bunların sorumlusu bugünki iktidardır ve bizi yok etmek isteyen, faşistçe davranan bir örgütlenme var. Biz buna eskiden F tipi uygulama diyorduk şimdi paralel yapı diyorlar. Bütün bunları Türkiye'den sıyırarak hem cemaatin belasından hem AKP'nin kötü yönetiminden Türkiye'yi kurtararak Türkiye'yi aydınlık güzel günlere taşımak gerekiyor. Birinci görevimizin o olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de ne kadar başarılı insan varsa son üç beş yıl içerisinde mutlaka başına bir felaket getirdiler. Cezaevine masum insanları doldurduğunuzda sistem erimeye başlıyor. Bundan sonraki süreçte politika yapma kararım olursa, birlikte olacağım çevre belli. Tutuklu kaldığım sürece eski düşüncelerimin hiçbirinden vazgeçmedim. Ergenekon'un kılıcını ensemde hissetmekten asla korkmadın korkmuyorum. Hayatımın bundan sonraki sürecinde onu yok sayarak yaşamaya devam edeceğimö dedi.

"CUMHURBAŞKANINI PARLAMENTO SEÇMELİDİR"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin partilerin çok üzerinde bir anlayış olduğu için muhalefetin ortak aday çıkarabileceğini söyleyen Özkan, Türkiye'nin iktidar partisi tarafından yanlış bir siyasi yola sokulmak istendiğini ileri sürdü. Mevcut siyasal sistemle Cumhurbaşkanını halka seçtirmenin çok yanlış olduğunu savunan Tuncay Özkan, 'Cumhurbaşkanını parlamento seçmelidir. Türkiye'de pek çok şey siyaset eliyle bozulduğu için bugün olması gereken şeyler Cumhuriyetin değerlerini savunabilecek, Cumhuriyet'e sahip çıkabilecek ve bu değerlerle halkı sarabilecek bir Cumhurbaşkanı seçilmesidir. Bu nedenle bir kişinin üzerinde de uzlaşılabilir partiler ortak aday da çıkarabilirlerö diye konuştu.

"KOCADON İLE AYNI YOLLARDAN GEÇTİK"

Basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret eden Özkan 'Sayın Kocadon'u verdiği demokrasi mücadelesi ve hizmetlerinden dolayı Bodrum'a ve Türkiye'ye kattıklarından dolayı bir yurttaş olarak kutluyorum. Aynı yollardan geçtik. O'nun tutukluluk süresi kısa bizimki uzun sürdü. O da bize gönlünü açtı burada kucaklaştıkö dedi.

Başkan Mehmet Kocadon ise 'Tuncay Özkan ile şu anda özgürlüğün keyfini birlikte sürüyoruz. Bodrum'a gönül veren bir büyüğümüz, Bodrum'u seven bir kişi olarak ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Artık dünyada sınırların kalkması ve herkesin özgürce dolaşması gerekir, temennimiz bu yönde. Kendisini yaptığı mücadelede ve mücadele ruhunu yitirmeden verdiği ve insanlara örnek davranışlarından ötürü kutluyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özkan: Ergenekon Kılıcını Ensemde Hissetmekten Korkmuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.


Advertisement