Tuncel Kurtiz Ölümünün 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Magazin

Tuncel Kurtiz Ölümünün 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Tuncel Kurtiz Ölümünün 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün birinci yıldönümünde uzun yıllar yaşadığı Balıkesir’in Edremit ilçesinde mezarı başında anıldı.

27.09.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün birinci yıldönümünde uzun yıllar yaşadığı Balıkesir'in Edremit ilçesinde mezarı başında anıldı.

Tuncel Kurtiz, birinci ölüm yıldönümünde ailesi ve Edremit Belediyesi tarafından Çamlıbel Mahallesi'nde düzenlenen programla anıldı. Anma törenine Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kurtiz'in eşi, ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Halit Ergenç, Cansu Dere ve bazı oyuncular katıldı. Dua edilmesinin ardından ezgiler eşliğinde Kurtiz'in ses kaydı dinletildi. Oyuncular bu sırada duygusal anlar yaşadı. Belediye tarafından döktürülen lokmalar programa katılanlara ikram edildi.

Kenan İmirzalıoğlu, büyük ustanın yerinin kolay kolay doldurulamayacağını ifade ederek, onsuz çok zor bir yıl geçirdiklerini söyledi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise, Tuncel Kurtiz'in ülkemiz sanat camiası adına derin bir kayıp olduğunu belirterek, onun aktörlüğünü anlatmaya gerek olmadığını söyledi. Saka, "Bütün Türkiye onu biliyor. Yeri doldurulamayacak önemli bir sanatçıydı. Gençlik yıllarında tanıştığı ve bir daha vazgeçemediği Edremit'i çok seviyordu. Kazdağları'nda huzur içinde yatıyor" dedi.

Ünlü sanatçının birinci ölüm yıl dönümü münasebetiyle Ankara Sinema Derneği'nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle "Gezici Festival" de Edremit'e geldi. Güre Mahallesi'ndeki Afrodit Termal Otel'de saat 16.30'da başlayacak olan programda ilk olarak yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu'nun yaptığı "Gezici Festival'in Yol Arkadaşı Tuncel Kurtiz" konulu belgesel gösterilecek. Ünlü sanatçının hayatından kesitlerin de anlatılacağı anma programında, Tuncel Kurtiz'in son filmi olan ve yönetmenliğini Nihat Durak'ın yaptığı "Mutla Aile Defteri" adlı film izlettirilecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Tuncel Kurtiz Ölümünün 1. Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement