Tunceli Başbakanı Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli Başbakanı Bekliyor

Tunceli Başbakanı Bekliyor

Tunceliler, yarın gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu bekliyor.

22.11.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceliler, yarın gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor. Tunceliler, Başbakan Davutoğlu'nun Alevi açılımıyla ilgili ne söyleyeceğini merak ederken, Tunceli isminin de Dersim olarak değiştirilmesini açıklamasını bekliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Tunceli'ye gelmesiyle ilgili şehir girişindeki billboardlara afişler asıldı. Başbakan Davutoğlu yarın Tunceli'de ilk olarak cemevini ziyaret edecek, ardından da partisinin genel kuruluna katılacak. Kentte yaşayanlar da başbakanın gelmesinden dolayı bazı beklentileri olduğunu söylüyor.

Başbakandan beklentilerini anlatan vatandaşlardan Haydar Gül, "Öncelikle beklentilerimizden bir tanesi geçmişte yapılan Dersim soykırımı ilgili ne söyleyebilir ne açılımı verebilir. Bunlarla ilgili ne düşünüyor, bu katliamlarla ilgili nasıl bir destek sunabilir, bunların onurlarını iade edecekler mi? Ayrıca başbakandan beklentimiz Dersim adının bir an önce verilmesidir. Kürtlerle ilgili de açılımda yapılması gereken neyse buradan açıklamasını istiyoruz. Cemevleriyle ilgili kesinlikle burada açılım yapması gerekiyor" dedi.

İsmail Yoleri isimli vatandaş da, "Başbakanın Tunceli'ye gelmesiyle birlikte Dersim isminin iadesini bekliyorum. İkincisi de Alevi açılımı söz konusu. Bu Alevi açılımında cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması önemlidir. Bununla ilgili gerçekleştirilen tüm söylenecek sözlerin bir an önce yerine getirilmesi Alevilerin de haklara sahip olması, cemevlerindeki dedelerin inançlarına saygı duyulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dersim adının tekrar verilmesini isteyen Dilay Beyaztaş ise, "Tabii ki Dersim adı tekrar gelirse bizim için çok iyi olan bir şey olur. Çünkü biz bunu istiyoruz. Dersimlilerin, Alevilerin unutulmamasını istiyoruz. Yaşanan olayların açığa kavuşmasını ve bunu yaşatan insanların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Başbakandan isteklerini belirten vatandaşlardan bazıları, "Memleketin iyi, huzurlu olmasını isteriz. Vatandaşlarımız rahat etsin gençlerimiz rahat etsinler bizim gençler hep dağda öldüler. Gençlerin geçtiği ızdırabı Allah bilir kimse bilmez. Gençlik olarak burada yüzde 70-80'i işsizdir, çoğu boşta geziyor. Yani iş ortamı önemlidir geçim ortamı önemlidir. Huzurlu bir barış ortamı istiyoruz. Annelerin ağlamamasını, insanların huzurlu bir şekilde çalışmasını ve ekmeğini kazanmasını istiyoruz. Herkesin tatlı bir şekilde çalışarak evine ekmek götürmesi en güzel büyük huzurdur" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli Başbakanı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi
    18:49 2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu Kuala Lumpur'da Düzenlendi

    2024 İpek Yolu ve Asya Medeniyeti Forumu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gerçekleştirildi. Forum, Çin ile Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Forumun amacı, modern İpek Yolu'nun ve uluslararası bağlantıların rolünün daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve uluslararası bir takipçi kitlesine hitap etmektir. Malezya Başbakan Yardımcısı Fadıllah Yusuf, forumda yaptığı açılış konuşmasında ikili ilişkileri derinleştirme çağrısında bulundu ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin Malezya-Çin işbirliğinin merkezinde yer aldığını vurguladı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:49 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,69 artışla 9.142,40 puandan tamamladı. Mali, hizmetler, sanayi ve teknoloji endeksleri değer kazandı. Altın ons fiyatı 2.233 dolardan işlem görürken, doların efektif kurunda artış yaşandı. Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yükselişle 86,8 dolardan işlem gördü.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı. Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.


Advertisement