Tunceli Çözüm Sürecini Mutlaka Başarıya Ulaştıracağız - Son Dakika
Güncel

Tunceli Çözüm Sürecini Mutlaka Başarıya Ulaştıracağız

Tunceli Çözüm Sürecini Mutlaka Başarıya Ulaştıracağız

Davutoğlu: HDP geçmişte derin devletin kullandığı söyleme benzer söylemler kullanıyor (2) ÇÖZÜM SÜRECİNİ MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siirt'in ardından Tunceli'de partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

28.05.2015 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu: HDP geçmişte derin devletin kullandığı söyleme benzer söylemler kullanıyor (2)

ÇÖZÜM SÜRECİNİ MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Siirt'in ardından Tunceli'de partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Siirt'ten Tunceli'ye helikopterle giden Davutoğlu'nun helikopteri hava muhalefeti nedeniyle Tunceli yerine Elazığ'a indi. Davutoğlu, karayoluyla geçtiği Tunceli'nin Atatürk Mahallesi'ndeki Atatürk Spor Salonu bahçesinde halka hitap etti. Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Eski Türkiye'ye dönülmesine izin vermeyeceğiz. Şimdi bir bakıyorsunuz derin devlet diye anılanlarla HDP el ele. Derin devletin diliyle eskiden darbelere öncülük etmiş olanlarla CHP ve HDP, MHP yanyana" dedi.

Ayrımcılık yapılmaması konusuna vurgu yapan Davutoğlu, " Dersim'den çağrıda bulunuyorum. Şimdi de Alevi vatandaşlarımızın üzerinden yürütülen her türlü istismara karşı bu memlekette, Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı olmamıştır, olmayacaktır demeye kararlıyız" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinde Tunceli'den destek isteyen Davutoğlu, "3 vilayetimizde milletvekilimiz yok. Ama inşallah Tunceli artık hasretimize bir son verecek mi? Ak Parti'nin büyük davası inşallah Tunceli'den Ankara'ya milletvekillerimizi gönderecek mi? Hiçbir yeri, hiçbir partinin kalesi olarak görmedik. Hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlarımızı bağrımıza bastık. 81 vilayete iki elim kanda olsa her bir vilayetimize gideceğiz" dedi.

Çözüm sürecinin mutlaka başarıya ulaşacağını belirten Davutoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Annelerimizin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceğiz. HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın dış ve iç çevreler kardeş kavgasını ne kadar provoke ederse etsin. Dışarıdan veya içeriden Türkiye'de mezhep farklılıklarını kimler kaşırsa kaşısın Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün vatandaşlarına aynı insan onuru ile yaklaşan birleştiren bütünleştiren geleceğe birlikte yürüyen ortak kader bilinci ile yürüyecek. Çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştıracağız" diye konuştu.

Davutoğlu, "Aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı biz asırlarca buralarda beraber yaşadık. Ebediyete kadara da beraber yaşayacağız demeye var mısınız? Biz de her sözümüzü yerine getireceğiz. Dersim müzesinin açılmasının müjdesini vermiştim. İnşaat devam ediyor. Dersim'in o acı olaylarının yaşandığı bu eski askeri kışla müze olarak açılacak" dedi.

'TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ'NİN ADI TUNCELİ MUNZUR ÜNİVERSİTESİ OLACAK'

Seçimden sonra Tunceli Üniversitesi'nin adının Tunceli Munzur Üniversitesi olacağını belirten Davutoğlu, "Seçim sonrasında ilk işimizden biri talep üzerine Tunceli Üniversitesi'nin adı Tunceli Munzur Üniversitesi şeklinde adını yeniden inşa etmek olacak" dedi.

2016 yılında Tunceli'ye doğalgaz geleceğini belirten Davutoğlu, "İletim hatları çalışıyor. En geç 2016 yılında doğalgaz Tunceli'ye gelmiş olacak inşallah" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Çözüm Sürecini Mutlaka Başarıya Ulaştıracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement