Tunceli'de 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Tunceli\'de 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır Valiliği akşam saatlerinde Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

04.11.2016 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği akşam saatlerinde Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"3 Kasım 2016 günü Pülümür İlçesi Kızılmescit Vadisi Çatan Mahallesi ile Uzundere mahallesi arasında kalan bölgede güvenlik güçlerimizce İHA ile icra edilen keşif/gözetleme faatliyeti esnasında bir grup terörist tespit edilmiştir. Tespit edilen grubu etkisiz hale getirmek maksadıyla saat 16.30 sıralarında hava harekatı icra edilmiş, 2 adet F16 uçak ile terörist grubun tahmini kaçış güzergahları bombalanarak bölge yoğun ateş altına alınmıştır.

Bahse konu bölgede saat 20.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında ihaların keşif ve gözleme faaliyeti esnasında kalabalık bir terörist grubu daha tespit edilmiştir. Terörist grubu etkisiz hale getirmek için ikinci kez hava harekatı düzenlenmiş bölge F16 uçaklarla bombalanarak, Kobra helikopterler ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgede devam eden operasyonlarda (15) kişilik grubun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla bölgede operasyona devam edilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement