Tunceli'de 1915 Anması - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de 1915 Anması

Tunceli\'de 1915 Anması

Dersimli Ermeniler ve Aleviler Dostluk Derneği (DERADOST) tarafından Tunceli’nin Hozat ilçesinde, 1915 olaylarının 100. yılı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

24.04.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersimli Ermeniler ve Aleviler Dostluk Derneği (DERADOST) tarafından Tunceli'nin Hozat ilçesinde, 1915 olaylarının 100. yılı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Dernek üyeleri, HDP Tunceli Milletvekili adayı Alican Önlü, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ve bazı vatandaşların da destek verdiği anma etkinliği, Hozat- Pertek yolu üzerinde bulunan Kayışoğlu Yarması üzerinde gerçekleştirildi. Burada düzenlenen anmada DERADOST adına bir konuşma yapan Serkan Sarıateş, "Kayışoğlu yarmasında Ermeniler birbirine iplerle bağlanarak aşağı atıldılar. Burada can verdiler. Burası aynı zamanda 1938'in de katliam noktası. Burada Dersimlileri aşağı attılar. Bundan dolayı burayı tercih ettik" dedi.

HDP Tunceli Milletvekili adayı Alican Önlü ise, yaşananların soykırım olduğunu iddia ederek, "Soykırımı inkar etmek Ermeni halkının da inkarı anlamına geliyor" diye konuştu.

Açıklamaların ardından katılımcılar Ermeniler anısına uçuruma karanfiller attı. Kayışoğlu Yarması'ndaki anmanın ardından Hozat'ın Geçimli köyünde bulunan Ergen Kilisesi'ni ziyaret eden dernek üyeleri, burada da mumlar yakarak dua etti ve niyaz dağıttı. Buradaki anma da Ermenice okunan ağıtların ardından sona erdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 1915 Anması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dersimli: Eğer bir soykırım olduysa bunu doğu ve güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımiz yapmıştır ermenilerle yan yana yaşayan onlar 0 0 Yanıtla

Advertisement