Tunceli'de Açlık Grevindeki Aileye Destek Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Açlık Grevindeki Aileye Destek Yürüyüşü

Tunceli\'de Açlık Grevindeki Aileye Destek Yürüyüşü

Tunceli’nin Nazımiye ilçesi Ilısu mezrasında yapılan barajı protesto için açlık grevine başlayan aileye destek için yürüyüş gerçekleştirildi.

13.07.2015 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Ilısu mezrasında yapılan barajı protesto için açlık grevine başlayan aileye destek için yürüyüş gerçekleştirildi.

Tunceli'de Dersim Ekoloji Meclisi ve Halk Meclisi üyeleri, Tunceli-Bingöl- Elazığ sınırında bulunan Peri Çayı üzerinde yapılan Pembelik Barajı ve HES nedeniyle evlerinde mahsur kaldıkları iddiasıyla 9 gün önce açlık grevine başlayan Arduç Ailesine destek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Tunceli Merkez Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup, buradan alkış ve sloganlarla Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda grup adına açıklama yapan Özen Meral Uç, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ın milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, yarın saat 17.00'ye kadar sorunun çözümü konusunda açıklama yapacağını söylediğini hatırlatarak, "Dersim Ekoloji Meclisi ve Halk Meclisi üyeleri olarak Arduç Ailesi'nin mücadelesini kendi mücadelemiz sayıyoruz. Dersim Ekoloji Meclisi olarak yarın akşama kadar somut bir adım atılmadığı taktirde aileye destek amaçlı açlık grevine başlayacağımızı ve kitlesel eylemler örgütleyeceğimizi buradan ilan ediyoruz" dedi.

Arduç Ailesi'ne destek amacıyla düzenlenen açıklamada, Karadeniz'de yapımı planlanan Yeşil Yol nedeniyle protesto eylemi yapan çevrecilere de destek çağrısında bulunuldu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Açlık Grevindeki Aileye Destek Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement