Tunceli'de "Aile İçi Şiddete Hayır" Projesi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de "Aile İçi Şiddete Hayır" Projesi

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen, "Aile İçi Şiddete Hayır” projesi kapsamında ailelere eğitimler veriliyor.

03.08.2013 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen, "Aile İçi Şiddete Hayır" projesi kapsamında ailelere eğitimler veriliyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Eylem Mut, Sosyal Destek (SODES) kapsamında hazırlanan projenin nisan ayında uygulanmaya başladığını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Mut, "Proje kapsamında aileleri bilinçlendirmek, sosyalleştirmek, eğitimli bireyler haline getirmek amacıyla hazırlanmış bir çalışma. Özellikle şiddetin önlenmesine, ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik hazırlanan bir proje. Proje kapsamında bir yıl boyunca ailelere eğitimler verilecek" diye konuştu.

Proje kapsamında ailelere eğitim veren Sosyolog Gülcan Irmak ise projenin nasıl ortaya çıktığına değinerek,  şunları söyledi:

"Tunceli Belediyesi ve Özkan Yıldız hocamızın eşliğinde 2010 yılında Tunceli'nin sosyo-ekonomik yapısı üzerine bir anket çalışması yapılıyor. Burada dikkatimizi çeken katılımcılara sorulan "Tunceli'de en çok yapılmasını istediğiniz üç şey nedir?" sorusuna katılımcıların yüzde 47'si kadın sığınma merkezi talebinde bulunuyor. Bu da bize ortada bir şiddetin olduğunu gösteriyor. Bunu irdelendiği zaman daha büyük rakamlara da ulaşılabilir. Bizde bu anket çalışmasından hareketle bir proje geliştirdik."

Amaçlarının aile içi ve kadına yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu söyleyen Irmak, "Şiddetle ilgili kadınları bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkındalık seviyelerini arttırmak istiyoruz. Yine şiddete veya istismara maruz kalan çocuklara yönelik de faaliyetler yürütmek projenin amaçlarından bazıları" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de 'Aile İçi Şiddete Hayır' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement