Tunceli'de Baraj Protestosu - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Baraj Protestosu

Tunceli'de bir grup vatandaş, Tunceli-Bingöl sınırında yapımı süren Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES), Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nin "onaylı imar planları olmadığı" gerekçesiyle durdurulması yönündeki kararına rağmen su tutmaya başlanmasını protesto etti.

06.03.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de bir grup vatandaş, Tunceli- Bingöl sınırında yapımı süren Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES), Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nin "onaylı imar planları olmadığı" gerekçesiyle durdurulması yönündeki kararına rağmen su tutmaya başlanmasını protesto etti.

Tunceli Belediyesi önünde bir araya gelen vatandaşlar, buradan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yürüdü.

Avukat Barış Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, "Bölgede hukuksuzca inşa edilen bu barajlar sebebiyle Peri Havzası gerek kültürel gerekse de ekolojik bir yıkıma uğradı. Hali hazırda bu yıkım devam ettiriliyor" dedi.

Pembelik Barajı ve HES Projesi'nde su tutulmasının hukuka aykırı olduğunu ileri süren Yıldırım, "Hukuksuzca su tutulmasına rağmen Tunceli, Bingöl ve Elazığ'daki kamu kurum ve kuruluşları buna sessiz kalıyorlar. Elazığ İdare Mahkemesi Pembelik Barajı ve HES Projesi'nin mühürlenerek inşaatının durdurulması gerektiği kararını verdi. Buna rağmen bu karar uygulanmadı" diye konuştu.

Yıldırım, Tunceli Valiliği, Tunceli İl Özel İdaresi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilerinin duruma müdahale etmesini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Baraj Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement