Tunceli'de Dar Gelirli Ailelere Konut Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Dar Gelirli Ailelere Konut Müjdesi

Tunceli\'de Dar Gelirli Ailelere Konut Müjdesi

TUNCELİ Valisi Osman Kaymak, TOKİ tarafından kentte dar gelirli ve orta sınıf gelire sahip 204 aileye konut yapılacağı, başvuruların bugünden itibaren başladığını söyledi.

20.09.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ Valisi Osman Kaymak, TOKİ tarafından kentte dar gelirli  ve orta sınıf gelire sahip 204 aileye konut yapılacağı, başvuruların bugünden itibaren başladığını söyledi.

Tunceli Valiliği 'nin başvurusu üzerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından  Tunceli il merkezine bağlı  Aktuluk Mahallesi'nde yapılması planlanan 204 konut için başvurular Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde başladı. 98'i 2+1 (75 metrekare), 106'sı da 3+1 (110 metrekare) olarak yapılacak olan toplam 204 konut başvurusunun başlaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenlendi. Konutların tanıtımı ve kimlerin yararlanabileceği konusunda basın toplantısı düzenleyen Vali Osman kaymak, dar gelirli ve orta sınıf'ta olup konutu olmayanların alabileceği konutların  kısa sürede yapılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Önder Yurdakul'dan yapımı planlanan konutlara ilişkin bilgi alan Vali Osman Kaymak, şöyle dedi:

"İlimizdeki konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik Toplu Konut İdaresi'nin başlattığı bu projenin ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dar gelirli aileler, bu proje sayesinde hayalini kurdukları eve kira öder gibi sahip olacaklar. Hükümetimize ve Toplu Konut İdaresi'ne ilimize yapılan bu yatırımdan dolayı şükranlarımı sunuyorum."

Konut başvurularının 21 Ekim tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Kaymak, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız konut başvurularını 19 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapabilecekler. 2+1 konutlar için 4 bin, 3+1 evler için 6 bin TL başvuru bedelinin yatırılması gerekiyor. Konut geri ödemeleri ile ilgili 15, 18 ve 20 yıl seçenekleri planlanıyor. Konut fiyatları inşaat sürecinin tamamlanması ardandan duyurulacak. Konutların büyük kısmı dar gelirliler için yapılacak. Ayrıca konut sahibi olmayan orta gelirli vatandaşlarımız içind e konut yapılacak. Tunceli'de talep fazla olması durumunda yapılacak konut sayısı artabilir önce bir talebi görelim. Hane geliri 3 bin 200 TL'nin altında olan ve konut sahibi olmayan dar gelirli aileler başvuruda bulunabilecek."

Vali Kaymak, açıklamasının ardından başvuru kayıt bürosunu ziyaret ederek, buraya gelenlerle ilgilendi. Yaşlı bir kişinin başvuru formunu kendisi dolduran Vali Osman Kaymak, Tunceli'de oturup konut sahibi olmayanlar için TOKİ konutlarının çok önemli bir fırsat olduğunu bu durumdakilerin derhal başvuru yapmasını istedi.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Dar Gelirli Ailelere Konut Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement