Tunceli'de El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

Tunceli Valiliği Hozat ilçesinde 200 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiğini açıkladı.

20.07.2016 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği Hozat ilçesinde 200 kilogram amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında ayrıca yolda meydana gelen hasarı onarmak için giden kamyonlara ateş açılması sonucu bir sürücünün de yaralandığı belirtildi.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"19 Temmuz 2016 Salı günü İl Jandarma Komutanlığı tarafından Hozat- Yenibaş karayolu üzerinde icra edilen mayın/EYP araması esnasında; teröristler tarafından yolun orta kısmında 300 m kabloya bağlı 6 adet bidon içerisine yerleştirilmiş 200 kg. amonyum nitrat vasıflı telsiz irtibatlı EYP tespit edilmiştir.

Tespit edilen EYP' nin imhası esnasında vatandaşlarımızın zarar görmemesi maksadıyla yol her iki taraftan araç trafiğine kapatılmış, patlama sonrasında oluşabilecek hasarın onarımı için bölgeye Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirilmiştir. Yolda oluşan hasarın onarımını yapmak üzere bölgeye yönlendirilen Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatılmış ve yolda meydana gelen tahribat onarılarak araç trafiğine açılmıştır.

Erzak ve mazot takviyesi yapmak maksadıyla görevlendirilen kamyonlara Hozat-Yenibaş karayolunda bir grup BTÖ mensubu tarafından ateş açılmış olup, kamyon sürücülerinden Ö.Ş. bacağından yaralanmıştır. İlk müdahalenin ardından Hozat Devlet Hastanesine kaldırılan araç şoförü tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bölgede operasyonel faaliyet devam etmektedir.

Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement