Tunceli'de Fetö/pdy Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Fetö/pdy Operasyonu

Tunceli’de darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında hakim, savcı ve askerlerin bulunduğu çok sayıda kişi Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı.

17.07.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında hakim, savcı ve askerlerin bulunduğu çok sayıda kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez, Mazgirt, Hozat, Nazımiye, Pertek ve Ovacık ilçelerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında hakim, savcı ve askeri personelin bulunduğu bazı şahısların Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış illegal örgüt mensuplarınca cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmek amacıyla FETÖ/PDY terör örgütünün darbe yapmaya kalkışması sonucu ilimiz merkezi ve ilçelerimizde soruşturmalar yürütülmektedir. Bahse konu soruşturmalar kapsamında; il merkezinde yapılan çalışmalar neticesinde; Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli 1 savcı ve 2 hakim Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. İl emniyet müdürlüğünde görevli 1 emniyet amiri hakkında mahkemece adli kontrol kararı verilmiş, açığa alınmıştır. Ayrıca il merkezinde görevli 1 Yarbay çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştır" denildi.

İlçelerde yürütülen soruşturmalara ilişkin de bilginin verildiği açıklamada, "İlimiz Mazgirt ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; 2 hakim Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Ovacık ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; 1 hakim, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Hozat ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; 1 savcı ve 1 hakim, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş ve Yarbay Cömert Boncuk Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. Ayrıca Hozat 51. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü 16 Haziran 2016 günü Elazığ ilinde yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Hozat ilçe emniyet amirliği kadrosunda görevli 1 komiser yardımcısı cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimiz Nazimiye ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; 1 hakim hakkında yürütülen soruşturma devam etmektedir. İlimiz Pertek ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde; Hozat ilçesinde görevli 1 savcı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. Ayrıca 16 Temmuz 2016 günü ilimiz Pertek ilçesi 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ve Yüzbaşı Erdem Çalışkan 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs ve Devletin Düzenini Bozmak' suçlarından dolayı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış. Binbaşı Oğuz Ünal hakkında adli kontrol kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Valilik açıklamasında "Ülkemiz bu darbe girişiminin üstesinden gelerek demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir" denildi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement