Tunceli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çalışmaları

Tunceli'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet veren toprak ve su analiz laboratuvarı bir yılda 125 üreticiye yol gösterdi.

01.02.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet veren toprak ve su analiz laboratuvarı bir yılda 125 üreticiye yol gösterdi.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük bünyesinde 2014 yılında kurulan toprak ve su analiz laboratuvarının, üreticilere açısından önemli bir kolaylık sağladığını belirtti.

Laboratuvarın kurulmadan önce üreticilerin analizler yaptırmak için numunelerini civar illere gönderdiğini ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Tunceli, tarım alanları sınırlı bir arazi yapısına sahip. Mevcut arazilerin daha iyi değerlendirilmesi ve üreticilerin toprak yapısına uygun ürün seçmesi çok önemli. Biz bu eksikliği gidermek ve üreticilerimize yol göstermek amacıyla laboratuvarımızı kurduk. Faaliyete geçtiğimiz günden bugüne ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi ve kimyagerden oluşan laboratuvar çalışanlarımız, üreticilerin getirdiği numuneleri yada üreticinin talep etmesi durumunda kendi mühendislerimizin giderek araziden aldığı numuneleri 3 günde analiz ederek üreticiye sonuç veriyor ve toprak yapısına uygun ürün desenini anlatıyor. Sonuç olarak üretici toprağında hangi üründen daha iyi verim alacağını bilerek üretim yapıyor."

Kaya, laboratuvarda ayrıca son 1 yılda ayrıca Munzur Çayı'nda 3, Pülümür Çayı'nda 3 ve Çemişgezek ilçesi Keban Baraj Gölü'nde 1 olmak üzere toplam 7 istasyonundan alınan 280 su numunesinin analizinin yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement