Tunceli'de Güvenlik Güçleriyle Çatışmaya Giren 3 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Güvenlik Güçleriyle Çatışmaya Giren 3 PKK'lı Öldürüldü

Tunceli\'de Güvenlik Güçleriyle Çatışmaya Giren 3 PKK\'lı Öldürüldü

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonucu 3 PKK'lı terörist öldürüldü.

23.08.2016 21:24  Güncelleme: 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin dün Nazımiye İlçesi'ne saldırdıktan sonra araç gasp edip çatışmada yaralanan PKK'lıları da yanlarında götürdükleri belirlenen teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda ilk bilgilere göre 3 PKK'lı öldürüldü. Bölgede çatışmalar devam ederken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı.

1 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Nazımiye İlçesi'ne dün sabaha karşı 30-40 kişilik grupla saldıran PKK'lı teröristler 1 polis memurunu şehit ederken, çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü, bazıları da yaralandı. Yoğun ateş altında kaldıktan sonra ilçeden gasp ettikleri araçlara yaralıları da yanlarına alarak kaçan PKK'lıların insansız hava aracı ile yapılan takip sonucu Büyükyurt, Dereova ve Bizik Ormanları bölgesinde bulunduğu tespit edildi. Bölgeye Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan çok sayısa profesyonel asker helikopterlerle indirildi. Güvenlik güçleri PKK'lıların içinde bulunduğu aracı takibe alıp, 'dur' ihtarında bulundu. Araçtan ateş açılması sonucu çıkan çatışmada ilk bilgilere göre 3 PKK'lı öldürüldü. Yoğun ateş altında kalan teröristlerin ormanlık alana kaçmaları üzerine bölgeye Kobra helikopterler sevk edilerek, teröristlerin bulunduğu alanlar ateş altına alındı. Çatışmaların sürdüğü bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

OVACIK'TA ÖLDÜRDÜLEN 2 TERÖRİST MLKP'Lİ

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne dün gece sızma girişinde bulunan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü. Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmada öldürülen teröristlerin yasadışı silahlı sol örgüt Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi oldukları belirlendi. Teröristlerin yaklaşık 15 kişilik bir grupla ilçe merkezine sızma girişiminde bulunduğu ve yoğun ateş altında kaldıktan sonra kaçtıkları belirtildi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonlarını sürdürüyor.

20 CİVARINDA MLKP'Lİ TERÖRİST OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Tunceli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Tunceli kırsalında PKK ile birlikte haraket eden ve adını Halkların Birleşik Devrimci Hareketi olarak ilan eden silahlı örgüt içinde PKK, MLKP, TKP/ML TİKKO ve MKP-HKO örgütlerinin yer aldığını ve bu örgüt elemanlarının Tunceli kırsal alanı, Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Ovacık ilçeleri kırsalında faaliyet gösterdikleri Türkiye içinde ilk kez MLKP silahlı örgütünün 2 elemanının ölü ele geçirildiğini söyledi. Yetkililer, Tunceli kırsal alanında 20 civarında MLKP üyesinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Güvenlik Güçleriyle Çatışmaya Giren 3 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement