Tunceli'de Kaçak Avlanma - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Kaçak Avlanma

Tunceli\'de Kaçak Avlanma

Tunceli Bingöl sınırında tüfekle vurulmuş dağ keçisi bulundu.

18.01.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü ekipleri, Tunceli- Bingöl sınırında tüfekle vurulmuş dağ keçisi buldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, Moğultay Mahallesi Seyit Rıza Parkı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir ihbar üzerine Tunceli'nin Bingöl sınırında Mazgirt ilçesine bağlı Hamambaşı mevkisinde vurulmuş dağ keçisi bulduklarını söyledi.

Dağ keçisini 3 kişinin vurduğunu ve kimliklerinin tespit edildiğini ifade eden Gürsönmez, "Halkımızın bu konuda duyarlı olduğunu görüyoruz. Gerekli işlemleri başlattık. 14-15 bin lira bir ceza uygulama planımız var. Halkın buradaki duyarlılığı için de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için yemleme çalışmaları yaptıklarını anlatan Gürsönmez, "Yaban hayatına destek çalışmalarımız devam ediyor. Bu tür çalışmalar yaparken böyle bir olayla karşılaşmak üzüntü verici" diye konuştu.

Dağ keçisinin vurulmasına tepki gösteren vatandaşlardan Hakan Pınar ise "Bizim kültürümüzde bu hayvanlar çok değerli. Dersim halkı bu hayvanlara sahip çıkarken, dışarıdan gelenlerin katletmesi gerçekten bizi derinden yaralıyor. Bu hayvanların doğada en özgür şekilde yaşaması bizim için önemli" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Kaçak Avlanma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement