Tunceli'de Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Tunceli\'de Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

25.11.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersim Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Yürüyüş boyunca tef ve bendir çalan kadınlar, attıkları sloganlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Dersim Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Buradan tef ve bendir çalarak, kadına yönelik şiddeti protesto eden kadınlar, Özgürlük Anıtı önüne kadar yürüdü. Anıt önünde kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla beş dakikalık oturma eylemi yapan kadınlar, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak, basın açıklaması yaptı.

Dersim Kadın Platformu adına konuşan Leyla Kasım Işık, Türkiye'de kadın cinayetleri ile kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, "Hatırlatmakta fayda olacaktır, 2015 yılının Ekim ayına kadar 346 kadın katledilmiştir. Bunun karşısında ise kadın katillerine 'tutkulu sevme', takım elbise ile 'beyefendi' görünme indirimleri yapılmıştır. Ölen kadın arkadaşlarımızın katilleri bulunamaz ya da her türlü indirim teşviklerinden yararlanırlarken, kendini savunmak isteyen kadınlara ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları yağdırılıyor" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kadınlar Şiddete Karşı Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement