Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Saldırı Kınandı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Saldırı Kınandı

Tunceli\'de Kılıçdaroğlu\'na Saldırı Kınandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırı, memleketi Tunceli'de kınandı.

09.04.2014 16:18  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırı, memleketi Tunceli'de kınandı.

Parti farkı gözetmeden tüm Tuncelililerin tepki gösterdiği olay, CHP il ve ilçe örgütleri tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı. Seyit Rıza Parkı'nda yapılan basın açıklamasına CHP'lilerin yanı sıra her partiden Tuncelililer destek verdi. Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden CHP Tunceli eski Belediye Başkanı Mazlum Arslan, "Bir sevincimiz, sayın genel başkanımıza ağır bir darp olmamasıdır. Temennimiz bu menfur olayı yapan şahsın bütün geçmişi, siyasi düşüncesiyle ortaya çıkarıp, yargıda gerekli ceza verilmesidir" dedi.

97 yaşındaki Selman Yeşildağ ise bu yaşına kadar böyle bir olay duymadığını dile getirerek, "Bir siyasi parti genel başkanını meclis kürsüsünde dövmek kabul edilemez bir şeydir" ifadesini kullandı.

YEĞENDEN AMCAYA DESTEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Hakan Kılıçdaroğlu, akrabası olarak, ailesi olarak TBMM'de, CHP Genel Başkanı'na yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirerek, "Hiçbir partinin başkanına yapılmasını tasvip etmediğimiz bir olaydır. Bu nedenle o şahsı ve yaptıranları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

CHP'li Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, bu saldırının bilinçli ve tertipli bir saldırı olduğuna inandığını kaydederek, "Dersim halkının kendi insanına sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan eyleme destek vermek ve saldırıyı şiddetle kınamak amacıyla geldiklerini söyleyen Tunceli Sanayici ve İş Adamları Odası Başkanı Yusuf Cengiz, "Mecliste bulunan tüm siyasi parti liderleri gerçekten barış dili kullanmalıdırlar. Önümüzdeki dönemde de tüm ümidimiz, gerek mecliste gerekse de ülkede barışın sağlanmasıdır. Herkes kullandığı dile dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.

CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt da saldırıyı kınadığını söyledi. Bozkurt, "Ne acıdır ki ana muhalefet genel başkanı olan saygın, dürüst ve beyefendi kişiliğiyle bir çok insana örnek olmuş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, böyle saldırmakla bir şey kazanacağını düşünenler büyük bir yanılgı içindedirler. Bu saldırı demokratik bir Türkiye'nin dürüst insanları olarak yaşamak isteyen tüm insanlara yöneliktir" diye konuştu.

Toplanan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Saldırı Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement