Tunceli'de Mağarada Bulunan Kemiklere Savcılık Takipsizlik Vermiş - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Mağarada Bulunan Kemiklere Savcılık Takipsizlik Vermiş

Tunceli\'de Mağarada Bulunan Kemiklere Savcılık Takipsizlik Vermiş

Laç Vadisi'nde bulunan bir mağarada, geçen yıl vatandaşların tesadüfen bulduğu ve 1938 askeri harekatı sırasında öldürüldükleri tahmin edilen, 220 kişiye ait kemik ve kafatasları ile ilgili, avukat Barış Yıldırım ve kayıp yakınlarının şikayette bulunmuştu.

14.04.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Laç Vadisi'nde bulunan bir mağarada, geçen yıl vatandaşların tesadüfen bulduğu ve 1938 askeri harekatı sırasında öldürüldükleri tahmin edilen, 220 kişiye ait kemik ve kafatasları ile ilgili, avukat Barış Yıldırım ve kayıp yakınlarının şikayette bulunmuştu. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın araştırma ve soruşturma yapmadan, 13.11.2013 tarihinde takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı. Savcılık yetkilileri, zaman aşımı nedeniyle soruşturmaya takipsizlik verildiğini belirtti.

Tunceli Belediyesi Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (GENÇSEM) tarafından Laç Vadisi içinde yar alan mağaraya gezi düzenledi. Geziye katılan gençler, yüksek dağlar ve derin vadileri geçerek mağaraya ulaştı. Yürüyüş sırasında, nehiri botla geçen gençler, dağ yamacında mahsur kalan arkadaşlarına da yardımcı oldu. Geziye katılan gençler, 1938 yılında hayatını kaybeden yakınları için mağarada mum yakıp dua etti. Bir süre mağarayı gezen gençler, duygusal anlar yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Mağarada Bulunan Kemiklere Savcılık Takipsizlik Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement