Tunceli'de Operasyon ve Çatışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Operasyon ve Çatışmalar Sürüyor

Tunceli\'de Operasyon ve Çatışmalar Sürüyor

Tunceli merkeze bağlı Çicekli ile Demirkapı Köyü arasında yer alan Yapraklı Mezrası yakınlarında dün başlatılan operasyon devam ederken, bölgedeki PKK'lı grupla zaman zaman sıcak çatışmaların da olduğu belirtildi.

27.09.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli merkeze bağlı Çicekli ile Demirkapı Köyü arasında yer alan Yapraklı Mezrası yakınlarında dün başlatılan operasyon devam ederken, bölgedeki PKK'lı grupla zaman zaman sıcak çatışmaların da olduğu belirtildi.

Merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı Köyüi arasındaki Yapraklı Mezrası yakınlarında vadi içinde bir grup PKK'lının bulunduğu ihbarı üzerine dün bölgeye havadan Jandarma özel harekat timleri indirilerek başlatılan operasyon sürüyor. İnsansız hava aracı ile yapılan tespitlere göre 6 kişi olduğu belirlenen ve dün açtıkları ateş ile Tunceli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Tabur komutanı Binbaşı Yılmaz Sonat Güzel'i şehit eden PKK'lıları etkisiz hale getirmek için süren operasyon kapsamında zaman zaman sıcak çatışmanın çıktığı belirtildi. Vadi içinde kayalık ve ormanlık alan içinden Rabat Vadisi'ne doğru kaçmaya çalışan PKK'lı grubun önü birçok noktada kesildi.

Bu sabah saatlerinden itibaren Demirkapı ile Çicekli Köyü kırsal kesiminde çok sayıda jandarma özel harekat birliği daha indirilerek operasyon genişletildi. Sabah saatlerinde Yapraklı Mezrası yakınlarında yapılan arazi aramasında birçok noktada kan izine rastlanırken, 2 PKK'lının yaralı olarak arkadaşları tarafından bölgeden uzaklaştırıldığı tespit edildi. Yaralı kaçan PKK'lılara ait 2 piyade tüfeği bu tüfeklere ait çok sayıda mühimmat, bir el bombası ve 1 gece görüş dürbünü güvenlik güçlerince ele geçirildi. Yaralı kaçan PKK'lılara ait eşyalara ilk etapta güvenlik birimleri hiç dokunmayarak bugün öğlen saatlerinde helikopterle bölgeye 2 özel eğitimli jandarma köpeği jandarma öel harekat timi ile birlikte indirildi. Köpekler, PKK'lılara ait eşyaların yanına götürüldü ve eşyaları koklayarak PKK'lıların kaçtığı yön tespit edildi. İz süren köpekler, PKK'lıların bulunduğu kayalık ve ormanlık alanı önüne kadar gittiği sırada ormanlık alanda bulunan PKK'lılar, saat 14.30 sularında güvenlik güçlerinin üzerine tekrar ateş etmeye başlayınca çatışma çıktı.

PKK'lıların bulunduğu alan belirlendikten sonra bölgede bulunan jandarma özel harekat timleri bu bölgeye kaydırıldı ve bölgede yoğun çatışma yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışma sonrası PKK'lılar ormanlık alandan yararlanarak iç kesimlere kaçınca bölgeye yeni birlikler indirilerek operasyon alanı genişletildi. Bölgede zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken operasyonların sonuç alınıncaya kadar devam edeceği belirtiliyor. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Operasyon ve Çatışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement