Tunceli'de, PKK Bomba Yüklü Araçla Karakola Saldırdı (2) - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de, PKK Bomba Yüklü Araçla Karakola Saldırdı (2)

Tunceli\'de, PKK Bomba Yüklü Araçla Karakola Saldırdı (2)

Can KAYBI VE YARALI YOKTunceli'nin Nizamiye İlçesi'ndeki Kılköyü Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadığı açıklandı.

15.07.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Can KAYBI VE YARALI YOK

Tunceli'nin Nizamiye İlçesi'ndeki Kılköyü Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda can kaybı ve yaralanan olmadığı açıklandı. Bu arada, saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Saldırı öncesi PKK'lı teröristler, karakol etrafında orman yangını çıkardı ve duman nedeniyle bölgede görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Bunu fırsat bilen teröristler, daha önce gasp ettikleri bomba yüklü kamyoneti karakola doğru sürdü. Dur ihtarına uymayınca askerler araca ateş açtı, direksiyondaki PKK'lı inerek ormana kaçtı ve uzaktan kumanda ile bomba infilak ettirildi. Şiddetli patlamada paramparça olan aracın kopan parçaları 300 metre uzaklığa fırladı.

Bu sırada ormanlık alana gizlenen PKK'lı teröristler de karakola uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık verince çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından PKK'lılar kaçtı. Teröristlerin kaçış bölgeleri Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınırken, karadan da bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri operasyon başlattı.

VALİLİK: ORMAN YANGINI ÇIKARDILAR

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırı da ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilerek şöyle denildi:

"15.07.2016 tarihinde BTÖ tarafından öğlen saatlerinde çıkarılan orman yangını akabinde saat 18.00 sıralarında gasp edildiği değerlendirilen kamyonetle Nazımiye İlçesi Kılköy Jandarma Karakolu nizamiyesine bombalı araçla saldırı girişimi karakoldan açılan ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellenmiştir. Buna karşın bomba yüklü araç uzaktan patlatılmıştır. Nizamiyeye yakın bir bölgede gerçekleşen patlamada herhangi bir can kaybı ya da yaralımız bulunmamaktadır. Bölgede terörist unsurlara yönelik operasyon devam etmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de, PKK Bomba Yüklü Araçla Karakola Saldırdı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement