Tunceli'de PKK Bombası Son Anda Fark Edildi, Facia Önlendi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK Bombası Son Anda Fark Edildi, Facia Önlendi

Tunceli\'de PKK Bombası Son Anda Fark Edildi, Facia Önlendi

Tunceli'de Pertek-Hozat kara yoluna döşenen tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı, etkisiz hale getirilerek, olası bir facia son anda önlendi.

20.09.2015 16:20  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Pertek ilçesinde PKK'lılar tarafından Pertek- Hozat kara yoluna döşenen tahrip gücü yüksek el yapımı 100 kilo ağırlığındaki patlayıcı, etkisiz hale getirilerek, olası bir facia son anda önlendi.

RADYO FREKANSIYLA PATLAYACAK ŞEKİLDE AYARLANDI

Pertek-Hozat kara yolunun Kum Tepe mevkiiinde yolun altına tünel kazılarak, 2 büyük mutfak tüpünün içine yerleştirilen 100 kilo ağırlığındaki patlayıcının telsiz bağlantısı, hem de radyo frakansı ile patlatılacak şekilde ayarlandığı ve normal bombalara göre 4 kat daha etki yarattığı belirtildi. 'Anfo bombası' olarak nitelendirilen patlayıcının, mayın detektörleri tarafından algılanmayan özelliğe sahip olduğu belirtilirken güvenlik birimlerinin patlayıcıyı şüphe üzerine yaptıkları arama sırasında tespit ettikleri belirtildi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

KONTROLLÜ OLARAK İMHA EDİLDİ

"19 Eylül 2015 günü güvenlik güçlerince Pertek-Hozat kara yolu, Kum Tepe mevkiinde yapılan mayın/EYP araması esnasında toprağa gömülü vaziyette 2 adet 12 kiloluk mutfak tüpüne irtibatlı 100 kilo anfo ile tuzaklanmış el yapımı, radyo frekanslı, telsiz bağlantısı bulunan EYP, Pertek Cumhuriyet Bassavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 20 Eylül 2015 günü gerekli emniyet tedbirleri alınmak suretiyle bulunduğu yerde kontrollü olarak imha edilmiştir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK Bombası Son Anda Fark Edildi, Facia Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • diyarbakirli: İşte kardeşlerim ben bir Kürdüm ama tüm Kürt ve Türkler hem dini hemde manevi can kardeşimdirler ¦? biz müslümanlar ı american ve İsrail kandırmayacak ham dolsun yüce ALLAH (c.c) ki bizi yüce peygamberimiz MUHAMED (sav) yolunda ilerletiyor ... 109 12 Yanıtla
  • alka: Allah fırsat vermesin bu insan düşmanlarına... 54 0 Yanıtla
  • hüseyin : elinizde patlasaydi keşke hain pkklilar 48 3 Yanıtla
  • irfan: Tûrkiye sizinle gurur duyuyor asker polislerimiz....kahrolsun pkk hdp 41 1 Yanıtla
  • muhammed: Çok şükür Allaha namazda hep dua ederdim 36 1 Yanıtla
  • baba: ...ve tepki çoğalınca bombalar gün yüzüne çıkar. 34 2 Yanıtla
  • gercekci : lutfen pkk hayinleriyle kurt kardrslerimizi ayni kefrye koymayin 28 1 Yanıtla
  • O: İnsanlık yokki terörist ne yi düşünecek işid le aynı eylem yapıyorlar hamile bayan cukurca yolunda mağdur kalmış onuru olan bunu unutmaz 20 2 Yanıtla
  • biji Türkiye: her biji Türkiye 19 3 Yanıtla
  • 6262: Aha pkka ha HDP ha akp ikiside Cumhuriyet düşmanı 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement