Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişiden 2 Aydır Haber Alınamıyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişiden 2 Aydır Haber Alınamıyor

Tunceli\'de PKK\'nın Aracını Yaktığı Kişiden 2 Aydır Haber Alınamıyor

Tunceli'de PKK'nın aracını yaktığı kişiden 2 aydır haber alınamıyorTunceli'nin Hozat İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, 2 aydır haber alınamadığı belirtildi.

10.11.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de PKK'nın aracını yaktığı kişiden 2 aydır haber alınamıyor

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından aracı durdurularak yakılan Mehdin Kayalıalp'tan, 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Babasını bulmak için yaşadığı yurt dışından gelen oğlu İsa Kayalıalp, İHD Tunceli Şubesine başvurarak yardım talebinde bulundu.

Hozat İlçesindeki orman kesimi için 1 arkadaşı ile görüşme yapmak için Yenibaş Karakolu'na giderken 9 Eylül'de yol kesen PKK'lılar tarafından durdurularak aracı yakılan Mehdin Kayalıalp'ten 2 aydır haber alınamadığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı incelemede yanan araç içerisinde bulunan cesedin araçta olan Ramazan Mağra'ya ait olduğu ortaya çıkarken, Mehdin Kayalıalp'ın ise izine rastlanmadı. Babasını bulmak için yurt dışından Tunceli'ye gelen İsa Kayalıalp, ailece Bingöl'de yaşadıklarını belirterek, 2 aydan beri kayıp olan babasını bulmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesine başvurdu. Babasının ölü yada canlı olduğunu bilmediklerini, bunun da çok acı verici bir durum olduğunu anlatan Kayalıalp, Babam 2 ay önce bir karakola giderken araçları bomba ile patlatıldı. Araçta bir kişi vardı. Ramazan Mağra o öldü, babamın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Ama hiçbir haber alamıyoruz. Kimse bize bir şey söylemiyor. Babam ölü, yada canlı ise bize teslim edilsin, tarifi imkansız acılar çekiyoruz. Ben babamın en büyük oğluyum, yurt dışında yaşıyorum. Bu olaydan sonra Bingöl'e geldim ve 2 aydır babamın izine rastlamak için çaba harcıyorum. Babamın olayı Eylül ayında oldu ve o günden beri kendisinden haber alamıyoruz. 60 gündür çalmadığımız kapı kalmadı. Kime gittiysek, 'haberimiz yok' dediler. Buradan bütün insanlığa sesleniyorum; Allah rızası için babam canlıysa da, ölüyse de bize teslim etsinler. Ben burada herkese çağrı yapıyorum; kimsenin ölmesini istemiyoruz. Babamız nerde Bilmiyoruz. PKK kaçırmışsa bize söylesin, yada öldürmüşse yine bize söylesin. Devlet bu konuda bize yardım etsin ve babamızın izine rastlayalım. Ölüyse cesedini alalım. Biz babamıza kavuşmak istiyoruz lütfen yardım etsinler bize dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'nın Aracını Yaktığı Kişiden 2 Aydır Haber Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement