Tunceli'de PKK'nın Dağ Kadrosundan Kaçan 3 Kişi Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de PKK'nın Dağ Kadrosundan Kaçan 3 Kişi Yakalandı

Tunceli'de bir hafta önce PKK'nın dağ kadrosuna katılan ve daha sonra pişman olan 3 kişi, örgütten kaçtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

01.06.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de bir hafta önce PKK'nın dağ kadrosuna katılan ve daha sonra pişman olan 3 kişi, örgütten kaçtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri bir araçta bulunan 3 kişiden şüphelenerek gözaltına aldı. Emniyete götürülen 3 kişi, bir hafta kadar önce PKK'nın dağ kadrosuna katılmak için Pülümür kırsalına gittiklerini ve örgüte katıldıklarını söyledi. Örgütte bulundukları sırasında güvenlik güçlerinin oldukları bölgeyi top atışlarına tuttuğunu ve mermilerin yanlarına düştüğünü dile getiren 3 kişi, bu nedenle büyük korku yaşadıklarını ve örgütten kaçarak ailelerinin yanlarına dönerken yakalandıklarını söyledi. Diyarbakır, Batman ve Bingöl nüfuslarına kayıtlı 3 kişiyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "31 Mayıs 2016 günü gece geç saatlerde il merkezimizde terör örgütü dağ kadrosundan olduğu şüphesi ile 3 şahıs güvenlik güçlerimizce yakalanmıştır. Şahıslarla ilgili olarak savcılık talimatıyla terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınmış ve tahkikata başlanılmıştır. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de PKK'nın Dağ Kadrosundan Kaçan 3 Kişi Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement