Son dakika Tunceli haberleri, Tunceli son dakika, son dakika Tunceli

Son Dakika Tunceli Haberleri

  • Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi
    23:10 Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi

    Tunceli ve Ardahan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Tunceli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenle kutlandı
    16:17 Tunceli'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenle kutlandı

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Kaymakam ve Belediye Başkanı çelenk sundu. Törenin ardından öğrencilerin katıldığı programda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Törene, ilçe yöneticileri, gaziler, şehit yakınları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Törenleri
    12:59 Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Törenleri

    Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Tunceli'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

  • Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor
    10:21 Tunceli'de Dilendirilen veya Çalıştırılan Çocuk Bulunmuyor

    Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan saha çalışmaları sonucunda, dilendirilen ya da çalıştırılan çocuk bulunmadığı belirtildi. İl genelinde çocuk işçi çalıştırılabilecek sektörler düzenli olarak denetlenirken, emniyet müdürlüğü, İş-Kur ve Göç İdaresi ile koordinasyon sağlanıyor. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, 16 yaş altı çocukların çalıştırılmasına kesinlikle izin verilmediğini ve ilde çocukların dilenmediğini ya da dilendirilmediğini belirtti.

  • Tunceli'de sopalı kavga: 5 kişi gözaltına alındı
    17 Mar Tunceli'de sopalı kavga: 5 kişi gözaltına alındı

    Tunceli'de Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda iki grup arasında çıkan sopalı kavgada 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri, kavgaya karıştığı belirlenen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

  • Tunceli'de sopalı kavga: 2 kişi yaralandı
    16 Mar Tunceli'de sopalı kavga: 2 kişi yaralandı

    Tunceli'nin Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda iki grup arasında çıkan tartışma sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Tunceli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Belediyeyi ideolojik saplantılar için kullanmak gerçek belediyecilik değil
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Belediyeyi ideolojik saplantılar için kullanmak gerçek belediyecilik değil

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'nin Pertek ilçesinde yaptığı konuşmada, belediyeyi ideolojik amaçlar için kullanmanın gerçek belediyecilik olmadığını belirtti. Yılmaz, Recai Vural'ın seçilmesi halinde yeni projeler hayata geçireceğini ve gerçek belediyecilik anlayışını benimseyeceğini söyledi. Yerel seçimlerde genel siyasetin değil, hizmet odaklı belediyeciliğin önemli olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye Yüzyılı, Tüm Milletin Yüzyılıdır

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de gerçekleştirdiği programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yüzyılı olduğunu ve terörün herkesin düşmanı olduğunu belirtti. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak, kütüphanelerin ve kitapların insanları zenginleştirdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin yeni yüzyılda tüm milletin ve toplumun katkısıyla büyük başarılara imza atacağını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yılmaz, Tunceli Valiliği'ni ziyaret ederek brifing aldı ve iş dünyası ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Ayrıca Tuncelili iş adamı Kazım Güntaş tarafından yaptırılan kütüphane ve konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yeni kütüphane açılışında konuştu
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yeni kütüphane açılışında konuştu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizin her yöresinde yükselttiğimiz üniversiteler, teknokentler, araştırma merkezleri ve kütüphaneler insani gelişmişliğe verdiğimiz önemin en güzel göstergeleridir.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymuyoruz'
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Hiç kimsenin aracılığına ihtiyaç duymuyoruz'

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de yaptığı konuşmada, terör örgütlerine ihtiyaç olmadığını vurgulayarak, insan odaklı bir yaklaşım benimsediklerini söyledi. Yılmaz, doğu ve güneydoğuya yapılan yatırımları da anlattı ve demokratik standartların sürekli gelişime açık olduğunu belirtti. Ayrıca, afet öncesi tedbirlerin önemine dikkat çekti ve kentsel dönüşüm konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli Valisi'ni ziyaret etti
    16 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tunceli Valisi'ni ziyaret etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'na ziyarette bulundu. Yılmaz, Valilik binası girişinde karşılandı ve çeşitli programlara katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu ile görüşen Yılmaz, il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor
    16 Mar Tunceli'de Açılan Kursla Kadınlar Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Dokumalarını Gelecek Nesillere Aktarıyor

    Tunceli'de aile destek merkezi bünyesinde açılan kursa katılan kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş ve yörede 'cicim' olarak adlandırılan el dokumalarını yaparak gelecek nesillere aktarıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek merkezlerinde kadınlara mesleki eğitim ve istihdam imkanı sunuluyor. Kadınlar, cicim dokumacılığı kursu sayesinde el becerilerini geliştirerek meslek sahibi oluyor ve ürettikleri ürünleri satarak kazanç sağlıyor. Usta öğretici Zerican Tunç, cicim dokumacılığının yeniden canlandırılması için çaba gösterdiklerini belirtirken, kursiyerler de bu mesleği öğrenerek kültürlerinin yok olmamasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

  • Kars, Ardahan ve Tunceli'de Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor
    15 Mar Kars, Ardahan ve Tunceli'de Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor

    Kars, Ardahan ve Tunceli illerinde kar yağışı devam ediyor. Ardahan'da gün boyunca aralıklarla yağan kar, akşam saatlerinde etkisini arttırdı ve ulaşım güçlükle sağlandı. Kars'ta da kar yağışı aralıklarla etkili oluyor ve sürücüler ilerlemekte zorluk yaşıyor. Tunceli'de ise sağanak yağışın ardından yerini kar yağışına bıraktı ve bazı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı. Karla mücadele ekipleri, sorumluluk alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kars ve Tunceli'de Kar Yağışı
    15 Mar Kars ve Tunceli'de Kar Yağışı

    Kars'ın Sarıkamış ve Tunceli'nin Ovacık ilçeleri kar yağışıyla beyaza büründü. Sarıkamış'ta kar yağışıyla birlikte ağaçlar, bitkiler ve yollar karla kaplandı. Vatandaşlar karları temizlemek için çalışmalara başladı. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de kar etkili oldu ve cadde, sokaklar ve parklar beyaza büründü. Belediye ekipleri kar küreme çalışmaları yaptı.

  • Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Türkiye'nin siyasal ve sosyal yaşamını ele aldı
    12 Mar Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD) Türkiye'nin siyasal ve sosyal yaşamını ele aldı

    TUSGİD üye ve dostları için düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin yakıcı konuları tartışıldı. Ruh sağlığı ve toplumun değerleri üzerine konuşmalar yapıldı. Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, toplumun genel sağlıkla ruh sağlığının birbirinden ayrılamayacağını vurguladı. Sosyolog Şükrü Aslan ise gelenek, modernite ve muhafazakarlık kavramlarının önemine dikkat çekti.

  • Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi
    12 Mar Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi

    Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programlarda öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi anlatıldı, şiirler okundu ve tiyatro gösterileri sergilendi. İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programlara, bölge valileri, milletvekilleri, üniversite rektörleri ve il protokolü katıldı.

  • AK Parti İl Genel Meclis Adayı, Yağış Nedeniyle Çıkamadığı Köye Eşek Sırtında Gitti
    12 Mar AK Parti İl Genel Meclis Adayı, Yağış Nedeniyle Çıkamadığı Köye Eşek Sırtında Gitti

    Tunceli'nin Pertek ilçesinden AK Parti İl Genel Meclis adayı olan Mehmet Hanifi Kılıç, aracının yağış nedeniyle çıkamadığı köye, eşek sırtında giderek vatandaşlardan kendisini desteklemelerini istedi. Kılıç'ın eşek sırtında köylülere hitabı, cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınırken o anlar izleyenleri tebessüm ettirdi.

  • Tunceli'de kurulan tesiste çalışan kadınlar, kurutulmuş meyve ve sebzeleri satarak kazanç sağlıyor
    09 Mar Tunceli'de kurulan tesiste çalışan kadınlar, kurutulmuş meyve ve sebzeleri satarak kazanç sağlıyor

    Tunceli'de İl Özel İdaresi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan bir proje kapsamında kurulan tesiste çalışan 11 kadın, kurutulmuş meyve ve sebzeleri üreterek satış yaparak gelir elde ediyor. Kadınlar, meyveleri yıkayıp dilimleyerek fırında kurutuyor ve doğal haliyle paketleyerek satışa sunuyor. Ayrıca, tesiste istiridye mantarı da yetiştiriliyor. Kadınlar, üretim tesisinde satış yapmanın yanı sıra ilerleyen dönemlerde satış noktaları belirlemeyi hedefliyor. Proje sayesinde kadınların istihdam imkanı bulduğu ve aile ekonomisine katkı sağladığı belirtiliyor.

  • Tunceli'de depreme dayanıksız Mutu Köprüsü'nün yerine yeni köprü yapılıyor
    08 Mar Tunceli'de depreme dayanıksız Mutu Köprüsü'nün yerine yeni köprü yapılıyor

    Tunceli'de depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Mutu Köprüsü'nün yerine yenisinin yapılması için çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı himayesinde yapılan çalışmalar kapsamında sondaj çalışmaları başlatıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, köprüde inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni köprünün yapımı için geçen sene ihale yapıldı ve teknik çalışmalara başlandı.

  • Tunceli Valisi: 40 yıl sonra terörist unsur bulunmamaktadır
    08 Mar Tunceli Valisi: 40 yıl sonra terörist unsur bulunmamaktadır

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 40 yıl süren zorlu dönemin ardından şu anda kentte herhangi bir terörist unsur bulunmadığını söyledi. Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli'nin doğal güzelliklerini görmeye herkesi davet etti ve huzur ortamının oluştuğunu vurguladı.

  • Tunceli, Kars ve Ağrı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi
    08 Mar Tunceli, Kars ve Ağrı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi

    Tunceli, Kars ve Ağrı'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Tunceli'de Aile Destek Merkezi'nin kadın çalışanları ve kursiyerleri için kahvaltı programı düzenlendi. Kars'ta kamu kurumları stant açarak kadınlara karanfil dağıttı. Ağrı'da ise İshak Paşa Sarayı'nda program yapıldı ve Kadın Destek Uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi
    08 Mar Tunceli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri düzenlendi

    Tunceli'de Valilik koordinesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve birçok yetkili katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı ve sergiyi ziyaret ederek balonlar bıraktı.

  • Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
    07 Mar Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve Emniyet Müdürü Hakan Duman'ın da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda, kentteki asayiş ve güvenlik durumu hakkında bilgiler paylaşıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli'de huzur ve güven ortamının devamını sağlamak için jandarma ve emniyet personelinin 7 gün 24 saat çalıştığını belirtti. Ayrıca, Tunceli'de meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin istatistikler ve terör örgütlerine yönelik operasyonlar hakkında da bilgi verildi. Vali Tekbıyıkoğlu, Tunceli'nin huzur ve sükun ortamının sağlandığını ve bu durumun devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

  • Tunceli Valisi: İlimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır
    07 Mar Tunceli Valisi: İlimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Aldığımız istihbarat kayıtlarına göre ilimizde herhangi bir terörist unsur kalmamıştır.

  • Görür'den Tunceli, Bingöl ve Erzincan için deprem uyarısı: Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya o durumda
    07 Mar Görür'den Tunceli, Bingöl ve Erzincan için deprem uyarısı: Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya o durumda

    Türkiye son dönemde meydana gelen depremlerle adeta bir beşik gibi sallanırken Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısında bulunan Görür, "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya o durumda" ifadelerini kullandı.

  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi
    06 Mar DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Tunceli'de ziyaretler gerçekleştirdi

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tunceli'de yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretler gerçekleştirdi. Babacan, Tunceli'nin doğası ve insanıyla güzel bir kent olduğunu belirterek, sağlam kadrolarla seçim çalışması yürüttüklerini ve Türkiye'nin daha düzgün ve iyi şekilde yönetilmesine aday olduklarını ifade etti. Ayrıca, Tunceli'nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayan Babacan, kentsel yenilenme çalışmalarının estetik zarara uğramadan yapılması gerektiğini söyledi. Belediyecilik anlayışlarında parti ayrımı olmadığını dile getiren Babacan, Dersim coğrafyasının kültürünü ve doğasını tanıtan etkinlikleri artırmak gerektiğini belirtti.

  • Sosyal medya üzerinden vize dolandırıcılığına yakalanan 3 şüpheli yakalandı
    06 Mar Sosyal medya üzerinden vize dolandırıcılığına yakalanan 3 şüpheli yakalandı

    Avrupa ülkelerine gitmek isteyenleri dolandıran 3 şüpheli, sosyal medya üzerinden oluşturdukları 'vize işlem merkezi' sayfasıyla 1,5 milyon TL dolandırdı. Dolandırılan kişilerin ihbarı üzerine başlatılan operasyon sonucunda Erzincan'da yakalanan şüpheliler, Tunceli'de tutuklandı.

  • Tunceli'de vize dolandırıcılığı operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı
    06 Mar Tunceli'de vize dolandırıcılığı operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

    Tunceli'de yaşayan bir kişinin vize vaadiyle dolandırılması üzerine başlatılan çalışmalar sonucunda, 3 şüpheli eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

  • Tunceli'de Vize Vaadiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Kişi Tutuklandı
    06 Mar Tunceli'de Vize Vaadiyle Dolandırıcılık Yapan 3 Kişi Tutuklandı

    Tunceli'de yaşayan bir vatandaşı vize vaadiyle dolandırarak 28 bin Türk Lirası ile 5 bin euro'sunu alan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandırılan vatandaşın şikayeti üzerine yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcılar tespit edilerek gözaltına alındı.

  • Ardahan, Tunceli ve Kars'ta Kar Yağışı Etkili
    06 Mar Ardahan, Tunceli ve Kars'ta Kar Yağışı Etkili

    Ardahan, Tunceli ve Kars illerinde kar yağışı etkisini gösteriyor. Ardahan'da gece sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye düşmesiyle buzlanma ve kırağı oluştu. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de sabah saatlerinde kar yağışı başladı ve cadde sokaklar beyaza büründü. Kars'ta ise iki gündür etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı ve özellikle yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

  • Tunceli'de kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu
    06 Mar Tunceli'de kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturuldu

    Tunceli'de kadın kooperatiflerinin güçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğiyle çalışma grubu oluşturuldu. Protokol kapsamında 2024 yılında yapılacak çalışmalar değerlendirildi ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için faaliyetler düzenleneceği belirtildi.

  • Tunceli Valisi: Deprem olmadan yapılabilecek her şey düşünülüyor
    05 Mar Tunceli Valisi: Deprem olmadan yapılabilecek her şey düşünülüyor

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, depreme hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ve deprem olmadan yapılabilecek her şeyin düşünülüp değerlendirildiğini belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, riskli alanların tespiti, kamu binalarının elden geçirilmesi, arama kurtarma ekiplerinin oluşturulması gibi çalışmaların yapıldığını ifade etti.

  • Tunceli'de Deprem Hazırlıkları: Arama Kurtarma Okulu Oluşturulacak
    05 Mar Tunceli'de Deprem Hazırlıkları: Arama Kurtarma Okulu Oluşturulacak

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kentte olası depremlere karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tunceli'de jandarma ve polis sayısının diğer illere göre fazla olduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, 1200 arama kurtarma ekibi oluşturulduğunu ve Tunceli'nin adeta bir arama kurtarma okulu gibi olacağını söyledi. Ayrıca, deprem riski taşıyan bölgelerin tespiti için çalışmaların devam ettiği ve kentteki konut problemini azaltmak için TOKİ ile işbirliği yapıldığı da açıklandı.

  • Doğu Kesimler ve Doğu Akdeniz Bölgesi için Kuvvetli Yağış Uyarısı
    05 Mar Doğu Kesimler ve Doğu Akdeniz Bölgesi için Kuvvetli Yağış Uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz Bölgesi için yarın kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Tahminlere göre, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Elazığ, Sivas, Diyarbakır, Batman ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı da görülecek. Denizlerde ise Batı Karadeniz'in doğusunda fırtına şeklinde rüzgarlar bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

  • Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ergan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirdi
    05 Mar Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Ergan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirdi

    Tunceli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erzincan'da bulunan 3 bin 300 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı'na kış tırmanışı gerçekleştirdi. Tunceli Dağcılık İl Temsilcisi Bülent Ak rehberlik etti. Tunceli'den araçla Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'ne giden ekip, telesiyejle çıkış yaparak zirveye ulaştı. Katılımcılar, zirvede pankart açarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve ardından inişe geçti. Tırmanışı başarıyla tamamlayan sporcular, telesiyejle araçlarının bulunduğu noktaya geri döndü.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Tunceli'de Halk Buluşması'na katıldı
    04 Mar DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Tunceli'de Halk Buluşması'na katıldı

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Tunceli'de düzenlenen Halk Buluşması'na katıldı. Bakırhan, partisinin belediyecilik anlayışını vurgulayarak, usulsüzlük ve yolsuzluk yapanların en başta kendileri tarafından hesap verileceğini belirtti. Ayrıca, Tunceli belediye başkan adayları Cevdet Konak ve Birsen Orhan da tanıtıldı.

  • Tunceli Valisi, motosikletiyle doğa gezilerini paylaşarak kentin güzelliklerini tanıtıyor
    04 Mar Tunceli Valisi, motosikletiyle doğa gezilerini paylaşarak kentin güzelliklerini tanıtıyor

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, motosikletiyle doğa gezilerinde çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşarak kentin güzelliklerinin tanınmasına katkı sunuyor. Vali Tekbıyıkoğlu, Munzur ve Pülümür vadilerini turlayarak el değmemiş güzellikler arasında vakit geçiriyor. Ayrıca, çektiği görüntülerle şehrin tarihi, kültürel ve doğal alanlarını tanıtarak bölgeye turist çekmeye yardımcı oluyor. Tunceli'nin doğa sporlarıyla uğraşanlar tarafından yoğunlukla tercih edildiğini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, kentin yaban hayatının da dikkat çekici olduğunu söyledi.

  • Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Çöp Toplama Etkinliği Düzenlendi
    03 Mar Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Çöp Toplama Etkinliği Düzenlendi

    Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda Vali Bülent Tekbıyıkoğlu öncülüğünde yaklaşık 400 kişinin katılımıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi. Valilik tarafından çevre temizliğine ve doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla etkinlik organize edildi. Etkinliğe katılan yaklaşık 400 kişi, araçlarla il merkezinden alınarak Miskisağ mevkisine getirildi. Poşetlere konulan atıklar, daha sonra belediye ekiplerince araçlara yüklenerek kent çöplüğüne götürüldü.

  • Almanya'da yaşayan iş insanı Tunceli'ye 1 milyon 300 bin liralık yardım yaptı
    03 Mar Almanya'da yaşayan iş insanı Tunceli'ye 1 milyon 300 bin liralık yardım yaptı

    Almanya'da yaşayan Tuncelili iş insanı Ali Rıza Doğan, memleketindeki ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere 1 milyon 300 bin liralık ayni ve nakdi yardımda bulundu. Doğan, daha önceki yıllarda da ihtiyaç sahiplerine çeşitli yardımlarda bulunmuştu.

  • Tunceli'de teröristlerin kullandığı 6 sığınak imha edildi
    02 Mar Tunceli'de teröristlerin kullandığı 6 sığınak imha edildi

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde düzenlenen operasyonda, teröristlerce kullanıldığı belirlenen 6 sığınak imha edildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. Operasyon sonucunda, Ovacık ilçesi Ahpanos Vadisi'nde bulunan sığınaklar ve içerisindeki malzemeler imha edildi.

  • Tunceli'de İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi
    01 Mar Tunceli'de İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

    Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü ve aynı binada hizmet veren Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nde, Pülümür ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem senaryosuna göre tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, acil durum eylem planı devreye alınarak kurtarma ekipleri bilgilendirildi ve personel, hasta ve ziyaretçiler güvenli alanlara yönlendirildi. Yaralanan ve yangından etkilenen personel ise Tunceli Devlet Hastanesine nakledildi.

  • Tunceli Dağcıları, Depremde Hayatını Kaybedenler Anısına Bağır Dağı'na Tırmandı
    01 Mar Tunceli Dağcıları, Depremde Hayatını Kaybedenler Anısına Bağır Dağı'na Tırmandı

    Tunceli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü üyesi dağcılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına Pülümür'de bulunan Bağır Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışı tamamlayan dağcılar, zirvede pankart açarak fotoğraf çekti ve başladıkları köye geri döndü.

  • Mustafakemalpaşa'nın nüfusu 2023'te arttı
    29 Şub Mustafakemalpaşa'nın nüfusu 2023'te arttı

    TÜİK'in 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre, Mustafakemalpaşa'nın nüfusu bir önceki yıla göre bin 660 kişi artarak 103 bin 944'e ulaştı. Kadın nüfusunun erkek nüfusa göre daha fazla olduğu belirlendi. Mustafakemalpaşa, Bursa'nın en büyük 7. ilçesi konumuna yükseldi ve Bayburt, Tunceli ve Ardahan'ı geride bıraktı. En büyük nüfusa sahip mahalle Hamidiye oldu.

  • Erzincan İdare Mahkemesi, Pertek Belediyesi'nin taşınmaz satışını durdurdu
    28 Şub Erzincan İdare Mahkemesi, Pertek Belediyesi'nin taşınmaz satışını durdurdu

    Erzincan İdare Mahkemesi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde Tunceli'nin Pertek Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 85 parsele ilişkin, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

  • Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşen Temizlik İşçisi Hayatını Kaybetti
    27 Şub Tunceli'de Çöp Toplama Aracından Düşen Temizlik İşçisi Hayatını Kaybetti

    Tunceli'de belediyeye ait çöp toplama aracından düşerek hayatını kaybeden temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir'in çölyak hastalığı ve yüzde 51 engelli raporu olmasına rağmen temizlik işinde çalıştırıldığı ortaya çıktı. Çelikdemir'in ölümünün ardından belediyeden yapılan çelişkili açıklamalara tepki gösteren işçinin ailesi, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

  • Tunceli'de Komünist başkan adayı nohut çorbası dağıttı
    27 Şub Tunceli'de Komünist başkan adayı nohut çorbası dağıttı

    Tunceli'de bir köy muhtarı, Komünist başkan olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'de aday olması nedeniyle lokma dağıttı. Muhtar, 'Biz kurtulduk inşallah Kadıköy yanlış bir seçim yapmaz' dedi.

  • Tunceli Köy Muhtarı, Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'de Aday Olmasını Eleştirdi
    27 Şub Tunceli Köy Muhtarı, Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'de Aday Olmasını Eleştirdi

    Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kırkmeşe köyü muhtarı, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy'de aday olması nedeniyle lokma dağıttı. Muhtar, Maçoğlu'nun Tunceli'ye yaptığı hizmetleri eleştirerek, Kadıköy'ün yanlış bir seçim yapmamasını umduğunu belirtti.

  • Tunceli Valisi Motosiklet Severleri Tunceli'ye Davet Ediyor
    26 Şub Tunceli Valisi Motosiklet Severleri Tunceli'ye Davet Ediyor

    Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, tüm motosiklet severleri Tunceli'ye davet ederek, eşsiz virajları ve muhteşem güzellikleri keşfetmeye çağırdı. Vali Tekbıyıkoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı ile de görüş alışverişinde bulundu.

  • Munzur Dağları'nda Dağ Keçileri Görüntülendi
    26 Şub Munzur Dağları'nda Dağ Keçileri Görüntülendi

    Erzincan ile Tunceli arasındaki Munzur Dağları'nda karlı zirvelerde ve aşağı kısımlarda dağ keçileri sürüler halinde görüntülendi. Dağ keçileri, avlanması yasak ve koruma altında olan türler arasında yer alıyor.

  • Türkiye'de Boşanma İstatistikleri Açıklandı
    24 Şub Türkiye'de Boşanma İstatistikleri Açıklandı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, geçen yıl en çok boşanma İstanbul'da gerçekleşirken, en az boşanma ise Bayburt'ta oldu. Ardahan, Tunceli ve Bayburt'un nüfusunu geçen boşanma sayısı dikkat çekti.

  • Tunceli'de kardan kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor
    23 Şub Tunceli'de kardan kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor

    Tunceli'nin yüksek kesimlerinde dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 21 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde il özel idaresi genel sekreterliğine bağlı ekipler, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

  • Tunceli'de Kıbrıs Gazileri ve Öğrenciler Bir Araya Geldi
    23 Şub Tunceli'de Kıbrıs Gazileri ve Öğrenciler Bir Araya Geldi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde düzenlenen programda, Kıbrıs gazileri Veysel Coşkun, Zeynel Apaydın ve Güldali Çıplak, öğrencilerle bir araya geldi. Gaziler, Kıbrıs Barış Harekatı anılarını anlatırken duygu dolu anlar yaşandı. Programın amacı, öğrencilere vatan ve millet sevgisini aşılamaktı.

  • Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli'de kar yağışı ile soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi
    23 Şub Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli'de kar yağışı ile soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi

    Erzurum, Kars, Ardahan ve Tunceli'de kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle hayat olumsuz etkilendi. Erzurum'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucunda kentte yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı. Kars ve Ardahan'da da kar yağışı etkili oldu ve bazı yollarda buzlanma meydana geldi. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde de kar yağışı sonucunda cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı, belediye ekipleri kar küreme çalışması yaptı.

  • Belediye çalışanının cenazesine yüzlerce kişi katıldı
    22 Şub Belediye çalışanının cenazesine yüzlerce kişi katıldı

    Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçiren ve önceki gün hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir'in cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

  • Tunceli'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    22 Şub Tunceli'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde düzenlenen 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' etkinliği, Yüksek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Programda konuşmacı olarak katılan gaziler, öğrencilere tarih bilinci aşılamak için bilgilendirme yaptı ve anılarını paylaştı. Etkinliğe Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Tunceli'de intihar girişiminde bulunan şahıs çatıdan indirildi
    22 Şub Tunceli'de intihar girişiminde bulunan şahıs çatıdan indirildi

    Tunceli'de bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan 42 yaşındaki şahıs, 3 saat süren ikna çabalarının ardından çatıdan indirildi. Şahsın daha önce 46 ilde 115 intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

  • Tunceli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçisi hayatını kaybetti
    22 Şub Tunceli Belediyesi'nde çalışan temizlik işçisi hayatını kaybetti

    Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçiren ve hayatını kaybeden Zülfü Çelikdemir'in cenaze töreni düzenlendi.

  • Tunceli'de Aranan 9 Şüpheli Yakalandı
    21 Şub Tunceli'de Aranan 9 Şüpheli Yakalandı

    Tunceli'de polis ekipleri, çeşitli suçlardan aranan 9 şüpheliyi yakaladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, yağma, silahlı tehdit, kenevir üretme ve hakaret gibi suçları işlediği belirlenen şüphelilere yönelik çalışma yaptı. Belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • Tunceli'de Yıkılmaya Yüz Tutmuş Metruk Yapılar Kontrollü Bir Şekilde Yıkılıyor
    21 Şub Tunceli'de Yıkılmaya Yüz Tutmuş Metruk Yapılar Kontrollü Bir Şekilde Yıkılıyor

    Tunceli'nin Hozat ilçesinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş metruk yapıların kontrollü yıkımı için çalışmalar başladı. Hozat Belediyesi tarafından etrafları güvenlik şeridiyle çevrilen yapıların metruk yapı komisyonunun tutanak tutmasının ardından en kısa sürede yıkılacağı belirtildi.

  • Tunceli'de Polis Operasyonları Sonucunda 9 Şüpheli Yakalandı
    21 Şub Tunceli'de Polis Operasyonları Sonucunda 9 Şüpheli Yakalandı

    Tunceli polis ekipleri tarafından son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda aranan 9 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda, hapis cezası bulunan, ifadeye yönelik suçlar işleyen ve diğer suçlardan aranan şahısların yakalandığı belirtildi. Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzurunu bozan şahıslara izin vermeyeceklerini açıkladı.

  • Tunceli Kaymakamı öğrencilerle buluştu
    20 Şub Tunceli Kaymakamı öğrencilerle buluştu

    Tunceli'nin Çemişgezek Kaymakamı Cüneyt Zor, İstiklal Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek, okulun fiziki koşullarını inceledi ve eğitim durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaymakam Zor, öğrencilerle sınav ve ders çalışma motivasyonu konularında sohbet ederek, en üst başarının yakalanması için eğitim konusunda hassas olduklarını belirtti.

  • Tunceli'de devrilen tankerden çaya akan bitüm temizlendi
    20 Şub Tunceli'de devrilen tankerden çaya akan bitüm temizlendi

    Tunceli'de tankerin devrilmesi sonucu, menfezden Pülümür Çayı'na karışarak donan bitüm, DSİ ve karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Kaza sonucunda hafif yaralanan sürücü ise hastaneye kaldırıldı.

  • Tunceli'de nakil ve sevk belgesi olmayan 450 kilo somon imha edildi
    20 Şub Tunceli'de nakil ve sevk belgesi olmayan 450 kilo somon imha edildi

    Tunceli'de 450 kilogram somon, su ürünleri nakil ve sevk belgesi olmadığı için imha edildi. Elazığ'dan Trabzon'a götürülmek istenen somonlar, jandarma ekipleri tarafından durduruldu ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçildi. Somonlar, Pülümür Belediyesi'ne ait iş makinesi tarafından kazılan çukura gömülerek imha edildi.

  • Tunceli'de Narkotik Köpeği Fırtına İle 3 Kilogram 503 Gram Kubar Esrar Ele Geçirildi
    20 Şub Tunceli'de Narkotik Köpeği Fırtına İle 3 Kilogram 503 Gram Kubar Esrar Ele Geçirildi

    Tunceli Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik köpeği Fırtına, son bir haftada yapılan aramalarda 3 kilogram 503 gram kubar esrar ele geçirdi. Zehir tacirlerine yönelik operasyonlar ise aralıksız devam ediyor.

  • Tunceli'de Ticaret İl Müdürlüğü denetimler gerçekleştirdi
    20 Şub Tunceli'de Ticaret İl Müdürlüğü denetimler gerçekleştirdi

    Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü, il merkezi ve 7 ilçede etiket kontrolleri ve fahiş fiyatlara karşı denetimler gerçekleştirdi. Ayrıca, kafe ve restoranlarda 1 Ocak 2024 tarihine kadar zorunlu hale getirilen fiyat listesi konusunda esnaflara bilgilendirme yapıldı. Denetimlerin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • Tunceli Belediyesi'nde Çöp Toplama Aracından Düşen İşçinin Ailesi Tepki Gösterdi
    19 Şub Tunceli Belediyesi'nde Çöp Toplama Aracından Düşen İşçinin Ailesi Tepki Gösterdi

    Çöp toplama aracından düşerek beyin ölümü gerçekleşen temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir'in ailesi, Tunceli Belediyesi'ne ve başkan Fatih Mehmet Maçoğlu'na tepki gösterdi. Aile, çocuklarının ölümüne sebebiyet verildiğini iddia etti.

  • Almanya'da uluslararası düzeyde aranan cip, Tunceli'de yakalandı
    19 Şub Almanya'da uluslararası düzeyde aranan cip, Tunceli'de yakalandı

    Almanya'da çalındığı belirtilen ve uluslararası düzeyde aranan cip, Tunceli'de bir binanın kapalı otoparkında bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cipin kente getirildiği bilgisine ulaştı ve Atatürk Mahallesi'ndeki bir binanın otoparkında bulunan cipe el koydu. Cipin Almanya'da Interpol Europol Daire Başkanlığı tarafından uluslararası düzeyde arandığı belirtildi.

  • Tunceli'de badem ağaçları mevsim normallerinin üzerinde çiçek açtı
    19 Şub Tunceli'de badem ağaçları mevsim normallerinin üzerinde çiçek açtı

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle badem ağaçları erken çiçek açtı. Bazı köy ve mahallelerdeki evlerin bahçelerinde bulunan bademlerin erken çiçek açması, vatandaşları şaşırttı. Havaların sıcak olmasından dolayı ağaçlar aldanıyor ve çiçeklerin yanma durumu meydana gelebiliyor, bu da meyvelerin az olmasına sebep oluyor.

  • Tunceli'de Çalıntı Araç Bulundu
    19 Şub Tunceli'de Çalıntı Araç Bulundu

    Almanya'da çalınan ve Interpol Europol tarafından aranan araç, Tunceli'de yapılan operasyonla ele geçirildi. Volvo marka XC90 model araç, Tunceli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Mahallesi'nde bir binanın kapalı otoparkında bulundu. Araç, Almanya'dan çalıntı olarak arandığı tespit edildi.

  • CHP'li Tunceli'nin Pertek İlçe Belediyesi, seçimlere kısa süre kala gayrimenkulleri satışa çıkardı
    17 Şub CHP'li Tunceli'nin Pertek İlçe Belediyesi, seçimlere kısa süre kala gayrimenkulleri satışa çıkardı

    Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmışken, CHP'li Tunceli'nin Pertek İlçe Belediyesinin seçimlere kısa bir süre kala 85 parsellik gayrimenkulleri satışa çıkarması tepkilere neden oldu.

  • Tunceli'de çetin kış koşullarında besiciler hayvanlarını ahırda bakıyor
    17 Şub Tunceli'de çetin kış koşullarında besiciler hayvanlarını ahırda bakıyor

    Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki köylerde yaşayan besiciler, çetin geçen kış mevsimi nedeniyle dışarı çıkaramadıkları hayvanlarının bakımını ahırda yapıyor. Kar kalınlığının bazı bölgelerde 2 metreyi aştığı Ovacık'ta, olumsuz hava koşulları hayatı etkiliyor. Yağışlarla meraların tamamen beyaz örtüyle kaplandığı ilçedeki besiciler de küçük ve büyükbaş hayvanlarının bakımı için yoğun mesai harcıyor. Besiciler, hayvanların bakıma alındığı alanları temizledikten sonra saman, yonca ve arpa dolu torbaları sırtlarında ahırlara taşıyor. Besiciler, hayvanlarının karnını doyurmak için yem bitkileri kullanırken, çok soğuk günlerde ise bidonlarla çeşmeden su taşıyor. Ayrıca, bazen keçi sürülerini karlı arazide meşe ormanlarına götürüp beslemeye çalışıyorlar. Besiciler, sattıkları süt ürünlerinden elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlıyorlar.

  • Tunceli'de 96 köy yolu ulaşıma açıldı
    16 Şub Tunceli'de 96 köy yolu ulaşıma açıldı

    Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 108 köy yolundan 96'sı ulaşıma açıldı. Tunceli Valiliği koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda 96 köy yolunun ulaşımı sağlanmıştır. Kalan 12 köy yolunun açılması için çalışmalar devam etmektedir.

  • Tunceli merkezli terör operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı
    15 Şub Tunceli merkezli terör operasyonunda 14 şüpheli gözaltına alındı

    Tunceli merkezli düzenlenen terör operasyonunda, terör örgütlerine yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Tunceli, Elazığ ve İstanbul illerinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

  • Tunceli merkezli PKK/KCK operasyonunda 14 şüpheli yakalandı
    15 Şub Tunceli merkezli PKK/KCK operasyonunda 14 şüpheli yakalandı

    Tunceli merkezli olarak gerçekleştirilen PKK/KCK operasyonunda, Tunceli'de 10, Elazığ'da 1 ve İstanbul'da 3 olmak üzere toplam 14 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

  • Tunceli'de kar yağışı etkili olmaya başladı
    14 Şub Tunceli'de kar yağışı etkili olmaya başladı

    Tunceli'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı. Yağış nedeniyle bazı karayollarında kaya düşmeleri yaşanırken sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun Cankurtaran mevkii, zincirsiz kamyon ve tır geçişlerine kapatıldı.

  • Tunceli'de teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi
    14 Şub Tunceli'de teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi

    Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

  • Tunceli'de Terör Operasyonunda Mühimmat ve Malzeme Ele Geçirildi
    14 Şub Tunceli'de Terör Operasyonunda Mühimmat ve Malzeme Ele Geçirildi

    Tunceli'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen Şehit Savcı Murat Uzun operasyonunda terör örgütlerine ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonda 2 adet MG-3 makineli tüfek, 1 adet LMGK makineli tüfek, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M23 model ateşleme düzeneği ve diğer teknik malzemeler bulundu.

  • Tunceli Valiliği, Erzincan'da Altın Madeni Sahasında Meydana Gelen Toprak Kaymasıyla İlgili Çıkış Kısıtlaması Uyguluyor
    14 Şub Tunceli Valiliği, Erzincan'da Altın Madeni Sahasında Meydana Gelen Toprak Kaymasıyla İlgili Çıkış Kısıtlaması Uyguluyor

    Tunceli Valiliği, Erzincan'da altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak, kentten bölgeye eylem için gidecek kişilerin ve araçlarının çıkışının 5 gün kısıtlandığını duyurdu. Kısıtlamaya rağmen bölgeye gitmek isteyen Tunceli İHD üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

  • Tunceli'de altın madeni sahasında toprak kayması nedeniyle çıkış kısıtlaması
    14 Şub Tunceli'de altın madeni sahasında toprak kayması nedeniyle çıkış kısıtlaması

    Tunceli Valiliği, Erzincan'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgeye eylem için gitmek isteyen kişilerin ve araçların çıkışını 5 gün süreyle kısıtladı. Kısıtlamaya rağmen bölgeye gitmek isteyen Tunceli İHD üyesi 4 kişi gözaltına alındı.

Advertisement