Tunceli'de Rafting Keyfi - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de Rafting Keyfi

Gençlik Haftası dolayısıyla Tunceli Munzur Vadisi'nde rafting etkinliği düzenlendi.

17.05.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Haftası dolayısıyla Tunceli Munzur Vadisi'nde rafting etkinliği düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Munzur Adrenalin ve Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) işbirliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Tunceli Valisi Osman Kaymak, bazı kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu tür etkinlikleri desteklediklerini belirterek, "Bölgemizin imkanları, kapasitesi çok yüksek. Buraların, spora, turizme açılması çok önemli. Arkadaşlar bu konuda hazırlıklılar. Ümit ediyorum bunu bütün Türkiye'ye duyururuz. Türkiye'nin diğer illerindeki raftingcileri de ilimize davet ediyoruz. İlimizin artık bu tür güzel şeylerle anılması için gayret sarf ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Tunceli- Ovacık yolu üzerindeki Dede Ağaç mevkisinde başlayan etkinlik, Miskisağ mevkisinde son buldu.

Yaklaşık 15 kilometrelik parkurda rafting yapan Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, Gençlik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini anımsatarak. kendilerinin de Munzur Vadisi'nde rafting yapmak istediklerini dile getirdi. Arslantaş, "Dört gün boyunca çeşitli etkinliklerimiz oldu ama en heyecanlısı Tunceli'mizin en güzel yerlerinden biri olan Munzur Nehri üzerinde yapılan rafting faaliyetiydi. Biz son zamanlardaki bu güzel sürecin devam etmesini, bölgenin tamamen sıkıntılarından kurtularak Munzur Vadisi'ndeki rafting keyfini diğer illerde, ülkelerde yaşayan insanların da keşfetmesini istiyoruz" diye konuştu.

-"Müthiş bir keyifti"

Munzur Çayı'nda ilk defa rafting etkinliğine katıldığını kaydeden Arslantaş, "Müthiş bir keyifti. Munzur Vadisi'ni yolda, helikopterde görmüştüm ama zannediyorum en güzeli su üzerinde görülmesi" dedi.

Raftinge katılan Tunceli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülnaz Karatay da çok güzel bir deneyim yaşadıklarını belirterek, "Mevsim çok iyi. Suyun debisi çok güzel, adrenalini çok yükselten noktaları vardı. Islandık ama şu anda çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de Rafting Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement