Tunceli'de 'Suruç' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de 'Suruç' Protestosu

Tunceli\'de \'Suruç\' Protestosu

Tunceli’de Dersim Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve açıklamaya katılan binlerce kişi, Suruç’ta meydana gelen patlamaya tepki gösterdi.

20.07.2015 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Dersim Halk Meclisi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve açıklamaya katılan binlerce kişi, Suruç'ta meydana gelen patlamaya tepki gösterdi.

Dersim Halk Meclisi'nin çağrısı üzerine Merkez Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen ve aralarında HDP Milletvekilleri Edibe Şahin ile Alican Önlü'nün de bulunduğu binlerce kişi alkış ve sloganlarla Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Özgürlük Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık slogan atan kitle, burada Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından yapılan açıklamada konuşan ESP İl Yöneticisi Hakan Kavut, Suruç'ta yaşananın katliam olduğunu belirterek, olayı lanetledi.

Konuşmanın ardından yolu trafiğe kapatarak beş dakikalık oturma eylemi yapan kitle, daha sonra Özgürlük Anıtı'na karanfiller bırakarak Suruç'ta hayatını kaybedenleri andı.

Açıklama olaysız şekilde sona erdi.

Suruç'taki patlamayı protesto etmek amacıyla kentteki esnafların tümü de iki saatlik kepenk indirme eylemi gerçekleştirdi. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 'Suruç' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement