Tunceli'de Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Terör Operasyonu

Tunceli\'de Terör Operasyonu

Tunceli-Ovacık karayolunda düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayan bir araçtaki 3 teröristin yaralı olarak kaçtığı bildirildi.

30.11.2016 02:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli- Ovacık karayolunda düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına uymayan bir araçtaki 3 teröristin yaralı olarak kaçtığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, istihbari çalışmalar sonucu dün Ovacık ilçesi sınırları içinde güvenlik güçleri tarafından yol kontrol ve keşif, gözetleme faaliyeti yürütüldüğü belirtildi.

Faaliyet sırasında güvenlik güçlerince Tunceli-Ovacık karayolunda seyir halindeki bir araçta teröristlerin bulunduğu bilgisinin alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araç durdurulmak istenmiş fakat araç 'dur' ihtarına uymaması üzerine güvenlik güçlerimizce ateş açılmış olup araç bölgeden hızla uzaklaşarak kaçmıştır. Güvenlik güçlerimizi arayarak, Ovacık ilçesi Merment Deresi mevkisinde terk edilmiş halde bulunan bir araç ve içerisinden 3 kişinin yaralı olarak başka bir aracı durdurarak bölgeden hızla uzaklaştıkları ihbarı üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilmiş, bahse konu araç bulunarak incelenmek üzere jandarma karakol komutanlığına getirilmiştir."

İhbarda bahsi geçen gasbedilen aracın merkeze bağlı Sütlüce yol kontrol noktasında güvenlik güçleri tarafından durdurulduğu bilgisi verilen açıklamada, bu araçtaki 3 kişinin "terör örgütüne bilerek, isteyerek yardım ve yataklık etmek" suçundan gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Tunceli-Ovacık karayolunun, planlanan operasyonun selameti bakımından çift taraflı geçici olarak trafiğe kapatıldığı duyuruldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement