Tunceli'de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

Tunceli\'de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

Tunceli Valiliği, Hozat, Çemişgezek ve Pülümür ilçelerinde terör örgütü PKK ile yasadışı sol örgüt militanlarını etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda, 1 askerin yaralandığını, 1 TİKKO'lunun öldürüldüğü açıkladı.

16.12.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği, Hozat, Çemişgezek ve Pülümür ilçelerinde terör örgütü PKK ile yasadışı sol örgüt militanlarını etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda, 1 askerin yaralandığını, 1 TİKKO'lunun öldürüldüğü açıkladı.

Tunceli Valiliği, Hozat ile Çemizgezek ilçeleri arasındaki Aliboğazı Vadisi'nde PKK ve TİKKO'luları etkisiz hale getirmek için 3 gündür süren operasyonlarda sığınak ve mühimmatların ele geçirildiği açıtladı. Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca 13-15 Aralık 2015 tarihleri arasında Hozat İlçesi, Aliboğazı bölgesinde icra edilen operasyonda bir grup terörist ile temas sağlanmış, temas sonrasında yapılan arama ve tarama faaliyetinde 1 adet mağara ve 3 adet sığınak tespit edilmiştir. Bu mağara ve sığınakların içerisinde; el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan bol miktarda uzaktan kumanda, pil ve kablo, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 31 adet kaleşnikof mühimmatı, 1 adet el bombası, 1 adet kanlı terörist kıyafeti, 1 adet hücum yeleği, 5 adet sırt çantası, 5 adet uyku tulumu, 5 adet met, 5 adet panço, 1 adet dijital fotoğraf makinası, 1 adet radyo ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyonda 1 kahraman askerimiz hafif şekilde yaralanmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Çatışmada TİKKO mensubu olduğu değerlendirilen 1 teröristin ateşli silahla yaralandığı, diğer bir teröristin de kayalardan düşerek yaralandığı görülmüştür. Bölgede teröristlerin bulunmasına yönelik çalışmalar halen devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

Valilik açıklamasında, "12 Aralık 2015 tarihinde güvenlik güçlerimizce devam edilen operasyonlar kapsamında Pülümür İlçesi Kızılmesçit Bölgesinde 2 adet sığınak tespit edilmiştir. Ortaya çıkarılan sığınaklarda; 1 adet radyo, 10 adet plastik kap, 1 adet termos, 2 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış büyük tüp, 1 adet tepsi, 1 adet branda, 5 kilo tuz, 1 paket çay, 5 kilo soğan, 1 adet balta ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement