Tunceli'deki Operasyonda 3 PKK'lının Cesedi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Operasyonda 3 PKK'lının Cesedi Bulundu

Tunceli\'deki Operasyonda 3 PKK\'lının Cesedi Bulundu

Tunceli'de PKK'nın yuvalandığı yerlere yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

17.10.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de PKK'nın yuvalandığı yerlere yönelik  başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Didik didik edilen sığınaklarda 3 PKK'lının cesedinin bulunduğu çok sayıda yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini açıkladı.

Tunceli'de Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in adının verildiği operasyon devam ederken, dün kapatılan Tunceli- Erzincan karayolu üzerinde bulunan Pülümür Vadisi'ndeki Alacak Köyü ile Zağge Mevkii'nde dört ayrı noktada güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan operasyon bölgelerine sikorsky helikopterlerle profesyonel askerler indirilirken, karadan da Jandarma Özel Harekat Timleri sevk edildi. Taarruz tipi Kobra helikopterler de destek verdiği operasyonda PKK'lıların bulunduğu alanlar ateş altına alınarak bombalandı.

Savaş uçaklarının PKK'lıların 4 doçka uçaksavar mevzisini bombalayarak etkisiz hale getirmesinin ardından karadan bölgeye giden askerler 2 doçka silahını de ele geçirdi. Karadan bölgeye sevk edilen askerler ise PKK'lıların geçiş güzergahlarına tuzakladığı 3 ayrı el yapımı patlayıcıyı bularak etkisiz hale getirdi.

GENELKURMAY: 3 TERÖRİSTEN CESEDİ BULUNDU

Tunceli'de devam eden hava destekli operasyonla ilgili Genelkurmay Başkanlığı şu açıklamayı yaptı:

"Tunceli'de devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir adet sığınakta 3 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi bulunmuş, çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirilmiştir." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Operasyonda 3 PKK'lının Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement