Tunceli, Elazığ ve Bingöl'e Kar Yağmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Tunceli, Elazığ ve Bingöl'e Kar Yağmaya Başladı

Tunceli, Elazığ ve Bingöl\'e Kar Yağmaya Başladı

TUNCELİ, Elazığ ve Bingöl'de, mevsimin ilk kar yağışı başladı.

30.11.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ, Elazığ ve Bingöl'de, mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kent merkezlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü. Yetkililer, kar yağışının süreceğini belirterek, özellikle sürücüleri uyardı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Tunceli, Bingöl ve Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Elazığ kent merkezinde kar yağışı başlarken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimmetreye kadar ulaştı. Görüş mesafesinin bazı yerlerde 5-10 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşatırken, Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, kar yağışı ve sis konusunda vatandaşları uyardı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirten yetkililer, pus, sis, don ve buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi.

Tunceli'de de, sabah saatlerinde etkili olan yağmurdan sonra lapa lapa kar yağışı başladı. Kent merkezine yılın ilk karının yağmasıyla sokaklar beyaza bürünürken, yetkililer, soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışının süreceğini, araç sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bingöl'de de sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve çevredeki yüksek kesimler biranda beyaza büründü. Yetkililer, buzlanma ve don olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlara ve araç sürücülerine uyarıda bulundu. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kar küreme çalışmaları yapıyor.

KARLIOVA

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimmetreyi geçmesiyle birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiği takmayan sürücüler yollarda kalırken, Karlıova- Erzurum karayolunda ise onlarca araç mahsur kaldı. Yolda kalan TIR şoförü Bekir Korkmaz, Bingöl'den Erzurum'a giderken, Karlıova çıkışında kara saplandığını ve herhangi bir karayolu aracına rastlamadıklarını söyledi. Karlıova trafik ekipleri de Erzurum istikametine giden araçların kar lastiği takmalarını ve tedbirsiz yola çıkmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli, Elazığ ve Bingöl'e Kar Yağmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement