Tunceli Kaçak Avlanan Dağ Keçisi, Tunceli'de Halka Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Tunceli Kaçak Avlanan Dağ Keçisi, Tunceli'de Halka Gösterildi

Tunceli Kaçak Avlanan Dağ Keçisi, Tunceli\'de Halka Gösterildi

Kaçak avcılar tarafından öldürülen dağ keçisinin leşi, Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezine getirildi.

18.01.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaçak avcılar tarafından öldürülen dağ keçisinin leşi, Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezine getirildi. Dağ keçisinin leşi, duyarlılık yaratılması için Seyit Rıza Meydanı'na bırakılarak halka teşhir edildi. Öte yandan 3 kişi oldukları belirtilen 3 kaçak avcıya, Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5'er bin lira olmak üzere 15 bin lire para cezası kesilerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Tunceli Mili Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, kaçak avcılardan ele geçirilen ölü dağ keçisinin halka gösterildiği alanda yaptığı konuşmada, "Yaban hayatını koruma konusunda son derece kararlı bir çalışma yürütmekteyiz. Bu konuda Tuncelili vatandaşlar bizlere son derece yardımcı oluyor. Ama çevre illerden ve bölgelerden ilimize gelen kaçak avcılar, zaman zaman bize sıkıntı yaratabiliyor. Mazgirt İlçemiz'de kırsal alanında dağ keçisi avlayan kimliği belirlenen 3 kişiyi tespit ettik ve jandarma ile yaptığımız işbirliği sonucu, kişilerden ikisini yakaladık. Diğeri de yakalanacak. Tunceli halkı, dağ keçilerinin avlanmaması ve korunması için inanılmaz bir çaba içinde ve halkımızın kutsal saydığı ve sahip çıktığı değerler, bizim için çok önemli. Kaçak avlanmanın önüne geçmek için gece gündüz çalışıyoruz, bu avı yapanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılmıştır. Kaçak av yapan şahıslara 15 bin lira idari para cezası kesilmiştir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Kaçak Avlanan Dağ Keçisi, Tunceli'de Halka Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement