Tunceli Komünist Başkan, 3 Bin Nüfuslu Ilçeye 10 Bin Kitaplık Kütüphane Açtı - Son Dakika
Güncel

Tunceli Komünist Başkan, 3 Bin Nüfuslu Ilçeye 10 Bin Kitaplık Kütüphane Açtı

Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye binası içinde 10 bin kitaplık 2 kütüphane kurdu.

15.02.2017 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli'nin Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye binası içinde 10 bin kitaplık 2 kütüphane kurdu. Başkan Maçoğlu, "Belediye binamıza kim girerse girsin, ilk kitapla karşılaşacak. İsteyen herkes giriş kapısının yanındaki kütüphanede, isterse ikinci kattaki kütüphanede istediği kitapları alıp orada veya evine götürüp okuyabilir"dedi. Referandumda Parlamenter sistemin devamı için, "Hayır" oyu vereceğini de söyleyen Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'de en yüksek "Hayır" oyunun Dersim'den (Tunceli) çıkacağını söyledi.Tunceli'nin Komünist Partili tek Belediye başkanı olan Ovacık Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 3 bin nüfuslu ilçede kitap okuma oranını artırmak için Belediye binası içerisinde içinde 10 bin kitap bulanan 2 kütüphane açtı. Başkan Maçoğlu, Belediye binasının girişi ve 2'nci katında açtığı kütüphanelerin 24 saat boyunca isteyen herke açık olduğunu belirtirek, "Biz sadece halka hizmet için buraya seçildik ve amacımız halkımızı memnun etmektir. Belediye binamıza kim girerse girsin, ilk kitapla karşılaşacak. İsteyen herkes giriş kapısının yanındaki kütüphanede, isterse ikinci kattaki kütüphanede istediği kitapları alıp orada veya evine götürüp okuyabilir. Bu kütüphaneler hem bizim, hem ilçemiz adına bir prestij meselesidir. Biz okuyan, araştıran bir toplumuz. İlçemizdeki herkes okumaya araştırama çok meraklı. Biz Dersim'lilerin aynası eğitimdir, okuyan bir toplumuz. Belediyemizdeki kütüphanemizi gören son derece mutlu oluyor ve gençler buraya çok geliyor. İkinci kattaki kütüphanemizde her türlü kitap var, gençler buraya gelerek bilgisayar başında ders çalışıyor ve Üniversite ile KPSS sınavlarına hazırlanıyorlar"diye konuştu.

Komünist başkan Maçoğlu, Türkiye'de bir çok Belediye binasına gittiğini, araştırma yaptığını ve şu ana kadar Belediye girişine kütüphane kuran bir Belediyeye rastlamadığını da belirterek, "Bir çok vatandaşımız mesai saati dışında Belediyeye gelerek oturup dinleniyor ve kitap okuyor. Bazıları kitapları alıp götürüp evinde okuyor. Ayrıca Türkiye'nin bir çok yerinde yaşayan duyarlı vatandaşlar kütüphanemizi öğrenmiş ve sürekli kolilerle kitap yolluyorlar. Sanırım önümüzdeki günlerde kitap sayımız iki katına çıkacak"dedi.

"ŞİMDİ BORCUMUZ YOK, BANKADA PARAMIZ VAR"

Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye'nin önceki dönemlerde hep zararda olduğunu, borçlu olduğunu ancak, şuan borcu kalmadığını ve bankada parası olduğunu da ifade ederek, "Belediyemizin yıllık bütçesi 3 milyon civarında. Bu bütçenin nereye nasıl harcandığını kalem kalem açıkladık ve dışarıya astık. Tablo karşımızda asılı, toplam 3 milyon lira giderimiz olmuş. Geçmiş yıllarda bize bırakılan borçları hala ödüyoruz. Borçlarımızı aksamadan ödüyoruz ve kimlere nekadar borç var hepsi ortada. Bizim dönemimizde borçlanma olmadı, geçmiş dönem borçları var. Şu an belediyemizin bankalarda nakit 735 bin TL parası da var. Belediyemiz artık işçisinin, memurunun maaşlarını rahatlıkla ödüyor. Halkına bütün hizmetleri götürüyor, eksi durumdan artı durumuna geçti ve bundan sonra daha rahat çalışmalar yapacağız. Yeni projelerimiz var onları hayata geçireceğiz"dedi.

"PARLAMENTER SİSTEMİN DEVAMI İÇİN 'HAYIR' OYU KULLANACAĞIM"

Ovacık'ın Komünist Partili Belediye Başkanı Maçoğlu, bir çok kesimin Ovacık halkının ve kendisinin Referandumda tutumunun ne olduğunu merak ettiğini bildiğini de belirtirek, "Biz halk olarak Parlamenter sistemden yanayız ve bu nedenle ben Parlamenter sistemin devamı için Referandumda 'Hayır' oyu kullanacağım. Sol, Sosyalist düşünceyi savunuyoruz. Bizler yerelden, genele kadar yönetim şeklinin meclisler ile halkın yönetime katılımı ile yönetilmesini savunuyoruz. Biz bu ülkede Sosyalist siyasetin gereğini yerine getireceğiz. Biz meclisin devamından yani mevcut Parlamenter sistemin devamını istiyoruz. Halkın doğrudan katılımının olduğu meclis yani Parlamenter sistemi savunuyoruz eskiden beri. Dersim halkı ilerici, aydın ve ileri görüşlüdür ve Parlamenter sistemin devamını isteyen bir halkız. Bu nedenle bende halkımızda bu referandumda 'Hayır' oyu kullanacağız. Anayasa referandumunda Dersim halkı Evet-Hayır tercihinde kesinlikle 'Hayır' oyunu çok güçlü bir şekilde vurgulayacaktır. Türkiye şuna şahit olacaktır, ben eminim ki bu konuda da çok iddialıyım. Türkiye'de en yüksek 'Hayır' oranı Dersim'de çıkacaktır, bu konuda çok eminim"diye konuştu.

Tunceli Komünist Başkan, 3 Bin Nüfuslu Ilçeye 10 Bin Kitaplık Kütüphane Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Komünist Başkan, 3 Bin Nüfuslu Ilçeye 10 Bin Kitaplık Kütüphane Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi
    13:00 Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi

    Yakakent Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nden kaçak içki ve sigara getirildiği istihbaratını aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda 4 şüpheli şahsın ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda 77 adet 1 litrelik şişelerde kaçak içki, 13 litre menşei belli olmayan el yapımı içki ve bin 216 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonun ardından 4 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı
    12:59 Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Balkiraz Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılmak üzere çalışma başlatıldı.

  • Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi
    12:58 Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi

    Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, Kovid-19 döneminden ilham alarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bilinci kapalı hastalara destek olmak amacıyla el şeklinde bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, hastaların tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veriyor. Ayrıca, cihaza hasta yakınlarının veya istenilen seslerin eklenmesiyle hastalara olumlu etki sağlanması hedefleniyor. Cihaz, yoğun bakım hastalarının eline yerleştirilerek zaman zaman sıkma refleksleri gerçekleştiriyor. Bu çalışma, hastalar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bilimsel çalışmalara da başlanmıştır.

  • Arnavutköy'de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada
    12:57 Arnavutköy'de iki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada

    Arnavutköy'de karşıdan gelen otomobili görmeyen bir sürücüsü, sola doğru dönüş yaptığı sırada kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1'i ağır 5 kişi yaralanırken kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kaza sonrasında yaralılar hastanelere sevk edildi.

  • Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı
    12:57 Adana'da elektrikli bisiklet kazasında hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği sezaryen ile kurtarıldı

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile kadın otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Ancak bebeği sezaryen ile alınarak hayata tutundu. Kazanın ardından kadının cenazesi Suriye'ye gönderilmek üzere morgdan alındı.

  • Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı
    12:56 Karaman'da motosiklet sürücüsü otomobile çarptı, yaralandı

    Karaman'da meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü, otomobile çarparak yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansırken, yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
    12:56 Konya'nın Kulu ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

    Konya'nın Kulu ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, araçta yapılan aramada ve yol kenarında bir taşın altında bulunan siyah poşette 390 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli tutuklandı.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.


Advertisement