Tunceli'nin Adının 'Dersim' Olarak Değiştirilmesi İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Tunceli'nin Adının 'Dersim' Olarak Değiştirilmesi İçin İmza Kampanyası

Tunceli\'nin Adının \'Dersim\' Olarak Değiştirilmesi İçin İmza Kampanyası

İmza kampanyası çerçevesinde Seyit Rıza Meydanı'nda başlatılan imza kampanyasında konuşan Devrimci Güçbirliği Platformu sözcüsü Mustafa Taşkale, geçmişte Dersim'in üzerine yüzlerce sefer yapıldığını ancak zafer kazanılamadığını belirterek, şunları söyledi Cumhuriyet dönemine geldiğinde ise 1935 yılında çıkarılan Tunceli kanunu ile Dersim ismi Tunceli olarak değiştirilmiş bu tarihten itibaren katliam başlamış ve bu katliamlar 1939 yılına kadar devam etmiştir.

18.04.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İmza kampanyası çerçevesinde Seyit Rıza Meydanı'nda başlatılan imza kampanyasında konuşan Devrimci Güçbirliği Platformu sözcüsü Mustafa Taşkale, geçmişte Dersim'in üzerine yüzlerce sefer yapıldığını ancak zafer kazanılamadığını belirterek, şunları söyledi

Cumhuriyet dönemine geldiğinde ise 1935 yılında çıkarılan Tunceli kanunu ile Dersim ismi Tunceli olarak değiştirilmiş bu tarihten itibaren katliam başlamış ve bu katliamlar 1939 yılına kadar devam etmiştir. 1935 yılında Tunceli kanunu ile ilimizin ismi Tunceli yapılmış ancak aradan 79 yıl geçmesine rağmen biz kendi adımızı hep kullandık. Yasakladılar, tutukladılar ama biz gerçek olanı söyledik Yani burası hep Dersim'di, Dersim olarak kaldı. AKP iktidarının son yıllarda Dersim ismini bir siyasi malzeme olarak kullanmaya çalışması, adımızın bir siyasi malzeme ve polemik olarak kullanılmasına dair rahatsızlığımızı her zaman dile getirdik. Bütün çabalarımız Dersim adının geri getirilmesi içindi bugüne kadar. Dersim halkının bütün girişimleri bugüne kadar kalmışsa da biz fiili olarak Dersim ismini hep kullandık, kullanmaya devam ediyoruz. 4 Mayıs Dersim katliamının başlama tarihi olması nedeniyle TBMM başkanlığına sunulmak üzere bir imza kampanyası başlattık. 4 Mayıs 2014 tarihine kadar devam edecek imza kampanyasında toplanacak imzaları daha sonra TBMM başkanlığına sunarak ismimizin geri iade edilmesini isteyeceğiz. Bu nedenle bütün Dersimlilerin destek verdiği bu imza kampanyasını başlattık.

Daha sonra başlatılan kampanyada ilk imzayı Tunceli'nin BDP'li Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul attı. 4 Mayıs'a kadar sürecek kampanyada toplanan imzalar TBMM başkanlığına gönderilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'nin Adının 'Dersim' Olarak Değiştirilmesi İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement