Tunceli'nin "Saklı Cennetleri" Doğaseverleri Ağırlıyor - Son Dakika
Yerel

Tunceli'nin "Saklı Cennetleri" Doğaseverleri Ağırlıyor

Tunceli'de, Çözüm Süreci'nin getirdiği olumlu havayla başlayan ve ilginin giderek arttığı doğa gezileri kapsamında bir grup vatandaş, Ovacık ilçesindeki Kırkmerdiven bölgesinin şelalelerini ve doğal güzelliklerini adeta yeniden keşfetti.

15.06.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'de, Çözüm Süreci'nin getirdiği olumlu havayla başlayan ve ilginin giderek arttığı doğa gezileri kapsamında bir grup vatandaş, Ovacık ilçesindeki Kırkmerdiven bölgesinin şelalelerini ve doğal güzelliklerini adeta yeniden keşfetti.

Tunceli'yi tanıtmak için bir araya gelen Dersim Gezginler Grubu üyeleri, aralarında Elazığ, Malatya, İstanbul ve Almanya'dan gelenlerin de bulunduğu doğaseverlerle bitki örtüsü, vadileri, şelaleleri, yer yer çığların getirdiği kar birikintileri ve çeşit çeşit çiçeklerin bulunduğu Kırkmerdiven bölgesine gitmek için sabah erken saatlerde yola çıktı.

Yaklaşık 70 kişilik ekiple Gözeler köyüne gelen gezginler, buradan yaklaşık 3 saatlik yürüyüşün ardından Kırkmerdiven bölgesine ulaştı.

Bölgede piknik yaparak doğanın güzelliğinin tadını çıkaran doğaseverler, şelaleler bölgesini gezdi.

"Çözüm Süreci doğa gezilerine önemli katkı sağladı"

Almanya'da yaşadığını ve Tunceli'ye tatile geldiğini belirten Yaşar Arıkan, Tunceli'nin doğasının muhteşem güzelliklere sahip olduğunu belirterek, herkesin gelip gezmesini tavsiye etti.

Çözüm Süreci'nin doğa gezilerine önemli katkı sağladığını ifade eden Arıkan, şunları söyledi:

"Daha önce bu doğamızın hiçbir güzelliğini, hiçbir yerini görememiştik, gezemiyorduk. Barış Süreci başladıktan sonra çok mutlu olduk. Hepimiz geliyoruz doğamızı görüyoruz. Barış Süreci'ne herkesin destek olması gerekir. Yüzyıllarca hep savaş... Millet artık bıkmış, usanmış barış istiyor, kardeşlik istiyor.

Türk ve Kürt halkının, Ermeni, Laz, Çerkez, Arap bütün insanların, bütün dünya halklarının kardeşliğini istiyoruz. Barışı özellikle bu yönden bütün halkların istemesi lazım. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik. Barış için mücadele eden, bütün emeği geçen insanlara binlerce teşekkür ediyoruz."

Nurcan Arıkan da Almanya'da yaşadığını ve uzun zaman sonra Tunceli'ye geldiğini anlattı.

Kırkmerdiven bölgesinin muhteşem bir doğaya sahip olduğunu vurgulayan Arıkan, "Burayı herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Şelaleleri var, şu anda haziran ayındayız fakat dağlarda kar var ve tek kelimeyle harika" dedi.

Çözüm Süreci'ne de değinen Nurcan Arıkan, "Çözüm Süreci'nin başlaması muhteşem bir olay. Mutlaka olması gerekiyordu. Çünkü hem buradaki insanların, buradaki halkın hem de buraya gelen askerlerin, evlatların ölmesi çok gereksiz. Sadece belli bir kesimin çıkarları için yapılan bir olaydı. Bu sürecin başlaması beni çok mutlu ediyor. Bu sürecin mutlaka devam etmesi gerekiyor. Çünkü insanların barış içinde, dostluk içinde kardeşçe bu doğadan nasibini alarak, güzelliklerin içerisinde yaşaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sivaslı olduğunu ve İstanbul'da yaşadığını, Tunceli'ye gezi için geldiğini vurgulayan Bülent Çatalkaya ise " Pertek'ten, Munzur Dağları'nın zirvelerine kadar dünyanın en güzel tabiatıyla karşılaşıyorsunuz. Yüksek dağlar arasında derin vadiler, köyler, mezralar dahil her yerleşim yerinin etrafında 4 dağ var. Her dağdan muhteşem sular akıyor" diye konuştu.

Almanya'da yaşadığını ve ilk defa bir doğa gezisine katıldığını ifade eden Malatyalı Nuray Akaygün Arslan da Kırkmerdiven gezisinin çok hoşuna gittiğini belirtti.

Arslan, "Bu mevsimde bu kadar güzellik hiç beklemiyordum. Bu kadar doğa güzelliği beni şaşırttı. Kar var, çok güzel akarsular, yeşillikler var. inşallah bir daha gelirim ve herkesin burayı gelip görmesini isterim. Memnun kalacaklarından eminim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'nin 'Saklı Cennetleri' Doğaseverleri Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement