Tunceli Vali Kaymak Tunceli'de Eğitim Tek Sermaye - Son Dakika
Güncel

Tunceli Vali Kaymak Tunceli'de Eğitim Tek Sermaye

Tunceli Vali Kaymak Tunceli\'de Eğitim Tek Sermaye

Vali Kaymak Tunceli'de eğitim tek sermayeTUNCELİ'deki bir okulda karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, Tunceli'deki eğitimin Türkiye standartlarının üzerinde yapıldığını belirterek, buradaki eğitimi sermaye olarak gördüğünü söyledi.

20.01.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Kaymak Tunceli'de eğitim tek sermaye

TUNCELİ'deki bir okulda karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, Tunceli'deki eğitimin Türkiye standartlarının üzerinde yapıldığını belirterek, buradaki eğitimi sermaye olarak gördüğünü söyledi.

İlk ve orta dereceli okullarda tüm yurtta olduğu gibi Tunceli'de de karne heycanı yaşandı. Tunceli Munzur İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Vali Osman Kaymak, burada yaptığı konuşmada; son üç yılda Tunceli'de eğitim alanında büyük sıçramanın yaşandığını söyledi. Tunceli'deki eğitimi Türkiye'deki herkesin taktir ettiğini ifade eden Vali Kaymak, "Tunceli artık eğitim alanında Türkiye'de tanınan, bilinen ve başarısını bütün Türkiye'nin kabul etiği bir il. Tunceli'de görev yaptığım süre içinde öğrendiğim en önemli gerçek, halk burada eğitime inanılmaz önem veriyor ve eğitimi tek sermaye görüyor. TEOG sınavlarında son üç yıldır Tunceli Türkiye birincisi, bu tesadüf değil. Azim ve kararlılıktır. Devlet Tunceli'de eğitimin üst seviyeye çıkması ve kaliteli bir eğitim için bütün olanaklarını seferber etmiş durumda. Tunceli eğitimde çok başarılı bir il, TEOG başarısının devamı için sizlerden de bu başarıların devamını bekliyorum. Devlet olarak, valilik olarak, milli eğitim olarak Tunceli'de eğitimin başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız . Bu eğitim başarısına, özellikle öğretmenlerimiz, anne ve babalarımızın bizlere katkısı çok büyük. Bu eğitim başarısı topyekün bir çalışmanın sorucudur. Bu başarı devam edecek, bundan hepimiz eminiz artık. Tatilinizi iyi değerlendirin ve daha zinde bir şekilde ikinci döneme başlayın" dedi.

Karne dağıtımı sırasında gazetecilere konuşan Vali Kaymak, eğitimin Tunceli'de çok iyi koşullarda ve sorunsuz yapıldığını belirterek, "Tunceli eğitimde Türkiye'de bir numara konumuna gelmiş durumda. Bunun sebebi tesadüf değil. Bakın rakamlara; Her yıl üniversite yada TEOG sınavlarında bir önceki yıla göre daha başarılıyız. Tunceli genelinde toplam okul sayımız 125 ve toplam öğrenci sayımız ise 9 bin 308. Derslik başına 11 öğrenci düşüyor, bu durum Türkiye'nin başka bir ilinde yok ve eğitim başarısı böyle geliyor. Her şey standartların üzerinde. Bu okullarımızda toplam 962 öğretmenimiz eğitim veriyor. Dersliklerde öğrencilerimiz çok rahat ortamda, hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim görüyor, bu da başarıyı getiriyor" diye konuştu.

Vali Kaymak, daha sonra sınıflara tek tek girerek öğrenciler ile sohbet etti ve karnelerini dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Vali Kaymak Tunceli'de Eğitim Tek Sermaye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement