Tunceli Valiliği'nden Venk Köprüsündeki Çatışma ile İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Tunceli Valiliği'nden Venk Köprüsündeki Çatışma ile İlgili Açıklama

Tunceli Valiliği\'nden Venk Köprüsündeki Çatışma ile İlgili Açıklama

Tunceli Valiliği'nden Venk köprüsündeki çatışma ile ilgili açıklamaTUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ Valiliği, Tunceli-Ovacık karayolunda dün akşam yaşanan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

21.09.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği'nden Venk köprüsündeki çatışma ile ilgili açıklama

TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ Valiliği, Tunceli- Ovacık karayolunda dün akşam yaşanan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik, çatışmada 3 bölücü terör örgütü üyesinin öldürüldüğünü belirtirken, HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ise, olayda bir sivilin öldüğü, 1 sivilin ise yaralandığını açıkladı.

Tunceli Ovacık karayolunda yolunda bulunan Venk köprüsü yakınlarında dün gece 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş açılan 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin yaralanması ile ilgili Tunceli Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez İlçesi Venk Köprüsü Bölgesinde güvenlik güçlerimizce 20.09.2016 tarihinde icra edilen operasyon esnasında içerisinde (3) BTÖ mensubunun bulunduğu tespit edilen araca 'dur' ikazı yapılmış, ikaza ateşle karşılık verilmesi üzerine, çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma esnasında (3) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin cesedi bulunmuş diğer (2) terörist cesedinin aranmasına devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ulaşıma kapatılan Tunceli-Ovacık karayolu tekrar ulaşıma açılmıştır."

HDP'Lİ VEKİL: MİNİBÜS TARANDI; 1 SİVİL ÖLDÜ, 1 SİVİL YARALANDI"

Valilik, dün gece 'dur' ihtarına uymayan araca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 3 PKK'lının öldürüldüğünü açıklarken, HDP Tunceli milletvekili Alican Önlü, kişisel Twiter hesabında yaptığı paylaşımda, "Dün Munzur vadisi Venk köprüsünde Burnak köy minibüsünün taranması sonucu 1 sivil yaralanmış, 1 sivil de yaşamını yitirmiştir, yol hala kapalı" dedi.

Dün gece yaşanan olayda yaşamını yitiren ve Tunceli ile Düzpelik köyü arasında yolcu taşımacılığı yaptığı belirtilen minibüs şoförü Ersin Demir'in cenazesi bugün sabah askerler tarafından olay yerinden alınarak otopsi için Tunceli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Dün gece yaşanan çatışma sırasında Venk köyüne yaya olarak gitmekte olan İrfan Top isimli bir kişi de ayağından hafif yaralanmış ve gece geç saatlerde ambulans ile Tunceli Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alınmıştı. Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, yaralı İrfan Top hakkında gözaltı kararı çıkardı ve jandarma tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Valiliği'nden Venk Köprüsündeki Çatışma ile İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement